Ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος με μεγάλα αναπτυξιακά έργα στο Δ. Σικυωνίων

96

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Σικυωνίων την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 με θέμα τον προγραμματισμό των δράσεων και των έργων της νέας χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία του δήμου σημειώνοντας, αυτό που πολλές φορές έχει αναφέρει και στο παρελθόν, ότι ο δήμος δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός αλλά πρέπει να λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και οργανωμένες υπηρεσίες. Φαίνεται ότι εκεί κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας και των πολλών χρηματοδοτήσεων που πετυχαίνει έτσι ώστε την παρούσα στιγμή να κατατάσσεται στους πρώτους δήμους σε όλη την Ελλάδα σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, Φιλόδημου και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο δήμαρχος στην αναφορά του στον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό του δήμου Σικυωνίων που περιλαμβάνει έργα Τουριστικής, Πολιτιστικής και Αγροτικής ανάπτυξης.

Ανέπτυξε τους άξονες με τα αντίστοιχα μεγάλα έργα που τους χαρακτηρίζουν και αφορούν:

  1. Στο λιμάνι του Κιάτου που διαμορφώνεται σε τουριστικό καταφύγιο χωρίς όμως να χάνει τον εμπορικό χαρακτήρα του.
  2. Στο έργο της αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνος, στο οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 1ο Διάζωμα μέσα στο 2020 ενώ η προοπτική είναι στο άμεσο μέλλον να λειτουργήσει πλήρως και να υποδεχθεί την Οικουμένη. Πρόκειται, για ένα οπωσδήποτε, μακρόπνοο έργο αλλά με τεράστια σημασία για την τοπική και ευρύτερη κορινθιακή κοινωνία.
  3. Στις Αποθήκες ΑΣΟ οι οποίες διαμορφώνονται σε Πολυχώρο και προβλέπεται να γίνουν κέντρο Πολιτισμού, ενώ η προγραμματιζόμενη εγκατάσταση Μουσείου του Λυσίππου αλλά και η λειτουργία παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα καταστήσουν την πόλη του Κιάτου σημαντικό πόλο των Γραμμάτων και των Τεχνών.
  4. Στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του δήμου που είναι υπό σύσταση.
  5. Τέλος, όσον αφορά στον Πρωτογενή Τομέα ο δήμαρχος ανέπτυξε την τετραπλέτα των έργων και δράσεων για την επίτευξη της Αγροτικής Ανάπτυξης: Αρδευτικά έργα, Ενίσχυση και βοήθεια των Δικτύων Πωλήσεων των Ομάδων Παραγωγών, καθιέρωση προϊόντων ΠΟΠ ή ΠΓΕ, επίσπευση των έργων Αναδασμού με πιέσεις προς την Περιφέρεια.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων έκλεισε την παρουσίασή του ευχαριστώντας τις υπηρεσίες του δήμου, τους υπαλλήλους, αλλά και τους αιρετούς για την εργασία τους και υποστήριξη του έργου και του οράματος της δημοτικής αρχής.

 

6 συνημμένα

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ