Ενημέρωση των Μελών του Ευθύμειου Κέντρου Κορίνθου… και βαριές καταγγελίες

581

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ  ΦΙΛΩΝ
ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
– ΕΙΔΙΚΩΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ-

Αγαπητά μέλη, καλημέρα σας,

Θα ήθελα με την ευκαιρία των εκλογών να σας ενημερώσω για τις ενέργειες μας ως ΔΣ, ώστε να έχετε και προσωπική πληροφόρηση για να αποφασίσετε για την ψήφο που καλείστε να δώσετε για το ΕΥΘΥΜΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Μετά από προσπάθεια της κ. Αράπογλου Βασιλικής να μαζευτούμε ικανά άτομα, με θέληση και όρεξη για δουλειά, για να μπορέσουμε να σώσουμε το Ευθύμειο Κέντρο και την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης  ( ΣΥΔ ), συσταθήκαμε σε σώμα στις 10/04/2022, δηλ. την ίδια ημέρα που έγιναν οι αρχαιρεσίες. Πρόταση μου ήταν να γίνει πρόεδρος η κ. Αράπογλου Βασιλική, η οποία δικαίως θα είχε αυτόν τον τίτλο μιας και ήταν αυτή που μας παρακίνησε. Η ίδια όμως πρότεινε να αναλάβω πρόεδρος η ιδία, λόγω του ότι είμαι λογίστρια και θα μπορούσα να ελέγχω καλύτερα τις οικονομικές κινήσεις. Επίσης ανέφερε ότι η ίδια δεν είχε τον χρόνο που θα χρειαζόταν λόγω των προβλημάτων υγείας που είχε με τον σύζυγο και τον υιό της. Το πρώτο τρίμηνο ασχολούμασταν με την προηγούμενη πρόεδρο κ. Νικολοπούλου Αργυρή η οποία απαιτούσε να φύγω από πρόεδρος και να μπει στη θέση αυτή η κ. Αράπογλου Βασιλική. Προχώρησε μάλιστα σε αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον μου με σκοπό να εκφοβηθώ και να παραιτηθώ.

Επίσης, επειδή «αγαπάει»!!! το κέντρο και τα παιδιά ΑΜΕΑ ζητούσε και 3.000 ευρώ ως έξοδα!

Το επόμενο δίμηνο ασχολούμασταν, γιατί εγώ ως πρόεδρος, οδηγούσα το αυτοκίνητο του Ευθυμείου κέντρου και πήγαινα «βόλτες», ενώ όλες οι μετακινήσεις μου ήταν σχετικά με θέματα όπως τα παιδιά της ΣΥΔ που είχαν αμεληθεί να πάνε σε γιατρούς, παρουσία μου ως προέδρου σε πολλές εκδηλώσεις για να συζητήσω για τα θέματα που μας απασχολούσαν και άλλα παρόμοια θέματα όχι όμως τα ΣΟΒΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ που έπρεπε να λύσουμε ΑΜΕΣΑ για να προχωρήσει η εξυγίανση του κέντρου, με αποτέλεσμα την διάσπαση των μελών του ΔΣ, γιατί υπήρξε διαφωνία ως προς την αξιολόγηση των θεμάτων που μας απασχολούσαν, δηλαδή ΟΧΙ τα σοβαρά που έπρεπε επειγόντως να λυθούν και να προχωράμε, αλλά τα μικροπρεπή και βασισμένα σε φήμες που κυκλοφορούσαν επί τούτου από διάφορους «καλοθελητές» και δυστυχώς τελικά κατάφεραν το στόχο τους που ήταν η διάλυση του ΔΣ.

Όπως αντιλαμβάνεστε ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτά ήταν τα σοβαρά ζητήματα που ασχοληθήκαμε μέσα στο χρονικό διάστημα των 5 ( πέντε ) μηνών και 12 ημερών  που ήμασταν στο Δ.Σ. Παρ΄όλα αυτά προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι γινόταν όλα αυτά τα χρόνια που υπήρχε μόνο μία διοίκηση επί 26 έτη. Μετά από έρευνα που κάναμε, διαπιστώθηκε ότι η μισθοδοσία κάλυπτε το 92% των εξόδων μας. Έτσι για να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε τα έξοδα με τα έσοδα αποφασίσαμε να προβούμε σε μείωση υπέρογκων μισθών, περικοπές και ίσως απολύσεις κάτι που βεβαίως δεν έγινε τελικά, διότι είχε ξεκινήσει η διάσπαση όπως ανέφερα παραπάνω. Ταυτόχρονα, υπήρξε η θέληση για οικονομική βοήθεια της ανηψιάς των δωρητριών της γης που ανεγέρθηκε το ακίνητο κ. Γεωργίας Ταγαρά.

Ακόμη χρειαζόταν να φέρναμε πίσω τα παιδιά τα οποία είχαν φύγει από το κέντρο και να βρίσκαμε νέα. Καταφέραμε να βάλουμε σε σειρά και έλεγχο τιμολόγια δαπανών και ταυτόχρονα ψάχναμε χορηγούς δωρητές.

Οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν και συγχρόνως γινόταν ένας ψυχολογικός πόλεμος από ορισμένα μέλη του ΔΣ, τα οποία έστρεψαν το προσωπικό εναντίον μου, διότι εγώ ήμουν ΄το τέρας΄ που ήθελα να τους απολύσω.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ξέραμε ότι το έργο μας θα ήταν δύσκολο, όμως είχαμε όραμα και όνειρα για αυτή τη δομή. Δυστυχώς ο πόλεμος που δέχτηκα εγώ προσωπικά ήταν αμείλικτος και δεν άντεξα.

Ζητώ συγνώμη από τα παιδιά που δεν μπόρεσα να σταθώ άξια της εμπιστοσύνης τους.
Εύχομαι το νέο ΔΣ που θα εκλεγεί να καταφέρει αυτά που δεν μπορέσαμε εμείς και πάνω απ’ όλους εγώ.

ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ