Ενημερώθηκε ο Παυλόπουλος ότι δεν θα προταθεί…για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

102

Δεν θα προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Αυτό προκύπτει από καλά ενημερωμένες πηγές που επιμένουν ότι ο σημερινός Πρόεδρος έχει ενημερωθεί για τις προθέσεις του πρωθυπουργού από τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη.

Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το παγωμένο κλίμα που υπήρξε κυρίως από την πλευρά του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος επειδή ενημερώθηκε για την απόφαση του πρωθυπουργού δεν είχε τη διάθεση να κάνει τα κλασικά αστειάκια πριν και κυρίως μετά την ορκωμοσία του Ν. Μηταράκη και του Γ. Κουμουτσάκου.

Είναι άγνωστο εάν ο πρωθυπουργός συνομίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι αυτό έχει συμβεί και ήδη ο Προκόπης Παυλόπουλος προετοιμάζει τις βαλίτσες για να αποχωρήσει από την Ηρώδου Αττικού.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του ονόματος από τον πρωθυπουργό κρίσιμη ημερομηνία θα πρέπει να θεωρείται η επόμενη Τρίτη 21η Ιανουαρίου, όταν και συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, παραμονές της ψήφισης του νέου εκλογικού νόμου.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως πάει πίσω το ενδεχόμενο γυναικείας υποψηφιότητας και πλέον σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η πιθανότητες για άνδρα υποψήφιο. Σύμφωνα, εξάλλου, με καλά πληροφορημένες πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου φλέρταρε με την ιδέα συγκεκριμένης υποψηφιότητας, προερχόμενης από τον Αριστερό χώρο, ωστόσο, οι αντιδράσεις, που εκδηλώνονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας κατέστησαν μία τέτοια προοπτική εξαιρετικά επισφαλή για τη συνοχή του κυβερνώντος κόμματος. Πλέον η «ενδεδειγμένη» λύση θεωρείται από αρμόδιες πηγές μία υποψηφιότητα, που θα συναντά ευρεία αποδοχή στον κεντροδεξιό και τον κεντροαριστερό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Προκόπης Παυλόπουλος θα ανακοινώσει την απόφαση του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος.

Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε το όνομα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας…

https://fimotro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ