Ενθουσιασμό είχε η συγκέντρωση του Σπύρου Σταματόπουλου στο Βασιλικό-φωτό

91

Πάθος, παλμό, δυναμική και ενθουσιασμό είχε η συγκέντρωση του Σπύρου Σταματόπουλου στην Κοινότητα Αρχαίας Σικυώνας (Βασιλικού), όπου περιόδευσε το Σάββατο, 18 Μαΐου, συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του συνδυασμού του.

Οι κάτοικοι της Αρχαίας Σικυώνας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία σε μία ογκώδη και πρωτόγνωρη συγκέντρωση για τα δεδομένα των Κοινοτήτων. Σε μια ομιλία ανθρώπινη που άγγιξε τους πολίτες και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους, ο Δήμαρχος Σικυωνίων δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, αναφέρθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας και στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη και την προβολή αυτή της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης Ανασκαφών όπως είπε, και την παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων, επόμενο βήμα της Δημοτικής Αρχής, (μετά την έναρξη της Β΄ φάσης), είναι να προχωρήσει η αποκατάσταση του κάτω διαζώματος και στη συνέχεια του πάνω διαζώματος και να γίνουν έργα στον περιβάλλοντα χώρα, ώστε η Αρχαία Σικυώνα να αποτελέσει οικουμενικό κέντρο πολιτισμού. Σημείωσε, μάλιστα, πως πρόκειται για ένα έργο με τεράστιο πολιτισμικό, κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό αντίκρισμα για τη Σικυώνα, την Κορινθία, την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Ακολούθως, έκανε μια σύντομη αναδρομή στις αρχαιολογικές ανασκαφές και αναφέρθηκε στο επόμενο βήμα της Δημοτικής Αρχής, ήτοι στις ενέργειές εγκατάστασης βιωματικού εργαστηρίου ανασκαφικών ευρημάτων στο Δημοτικό Σχολείο της Αρχαίας Σικυώνας και στη λειτουργία έκθεσης (που θα αναπαριστά ένα Σικυώνιο νοικοκυριό σε διαφορετικές χρονικές περιόδους).

Το υψηλής ποιότητας και επαρκούς ποσότητας πόσιμο νερό από τη Δημοτική Ενότητα Στυμφαλίας, για μια ακόμα φορά αποτέλεσε βασικό σημείο της
ομιλίας του αλλά και της ικανοποίησής του, καθώς αποτελεί μια τεράστια
επιτυχία της Δημοτικής Αρχής με πολλαπλά οφέλη και πλεονεκτήματα για το Δήμο. «Είμαστε δίπλα στον αγρότη και προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς τις συνθήκες εργασίας του» είπε απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ αναφέρθηκε στην δημοπράτηση της αντικατάστασης του Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Κιάτου και τη σύνδεση με το Βασιλικό, έργο ύψους 2.110.000 €. Με σύνθημα του: «Μαζί χτίζουμε το παρόν, μαζί κατακτούμε το μέλλον» ο Σπύρος Σταματόπουλος αναφέρθηκε τέλος, στην πορεία και την εξέλιξη των σημαντικότερων έργων στο Δήμο, τονίζοντας πάντα την προσπάθεια την Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας και την ισόρροπη ανάπτυξη.

Την ομιλία του κ. Σταματόπουλου διέκοψαν πολλές φορές οι δημότες με το παρατεταμένο χειροκρότημά τους, αποδεικνύοντας πως αναγνωρίζουν το έργο του, τον εμπιστεύονται και επιθυμούν να είναι και πάλι Δήμαρχος Σικυωνίων την επομένη της 26ης Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ