ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ -ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/2

124

Μαζική και με μεγάλη συμμετοχή αγροτών ήταν η συγκέντρωση που έγινε χθες Δευτέρα στο Δημαρχείο Κιάτου, μετά από το κάλεσμα του Ενωτικού Αγροτικού Συλλόγου Κορινθίας.

Πλούσια ήταν η συζήτηση που αναπτύχθηκε για τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν σήμερα οι βιοπαλαιστές αγρότες,  με το μεγάλο κόστος παραγωγής, την ακρίβεια με τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο ρεύμα, στα λιπάσματα, στα αγροτικά μέσα και εφόδια, την απαράδεκτη κατάσταση με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και τις πενιχρές αποζημιώσεις που δεν καλύπτουν τις απώλειες από τις καταστροφές, τις χαμηλές τιμές που οι μεγαλέμποροι αγοράζουν τα προϊόντα μας, όλα αυτά τους βάζουν εμπόδια στην ίδια την επιβίωσή μας.

Ιδιαίτερα τονίστηκε το μεγάλο πρόβλημα με τους σταφιδοπαραγωγούς, όπου ένα μεγάλο μέρος της φετινής  παραγωγής κορινθιακής σταφίδας παραμένει απούλητο στις αποθήκες ενώ το υπόλοιπο πουλήθηκε σε εξευτελιστικές τιμές, εξαιτίας της ανυπαρξίας μέτρων στήριξης από την πλευρά της Κυβέρνησης, αλλά και των παιχνιδιών εις βάρος τους από την μεριά των μεγαλεμπόρων, των Ενώσεων Α.Ε. κλπ εξαιτίας του ανταγωνισμού τους για μεγαλύτερη κερδοφορία.

Μέσα από την κουβέντα και τις τοποθετήσεις αναδείχθηκε η ανάγκη για την παραπέρα οργάνωση, καθώς και του συντονισμού με τους υπόλοιπους αγροτικούς συλλόγους, τις ομοσπονδίες, τους βιοπαλαιστές αγρότες, που βρίσκονται, στον δρόμο και τα μπλόκα και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, με στόχο την αύξηση της αγωνιστικής πίεσης προς την κυβέρνηση, ώστε να ικανοποιήσει τα ζωτικής σημασίας αγροτικά αιτήματα.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Φλεβάρη στις 12.00μμ,  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Κορίνθου (Οδ. Παπανδρέου 24), με προσυγκέντρωση στις 11.45 πμ, στην συμβολή Οδ. Παπανδρέου και Πατρών (κυκλικός κόμβος).   Οι Αγρότες της Δυτικής Κορινθίας θα μεταβούν με μηχανοκίνητη πορεία, η οποία θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ.  από το Κιάτο (έξω από τα Δικαστήρια).

Διεκδικούμε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σταφιδοπαραγωγών και όσων έχουν υποστεί καταστροφές στην παραγωγή.

Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες της Κορινθίας να δώσουμε μαχητικό παρών!

Το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα!