Εξάμηνο Μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιμ. Κύρου Νεκταρίου Μαρμαρινού-φωτό

105

Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου χοροστάτησε και λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, πλαισιούμενος από τους Αιδεσ. Πρωτ/ρους π. Ιωάννη Δελημπαλτά, προϊστάμενο του Ι. Ναού, π. Θεόδωρο Κεραμίδα και τον Διάκονο π. Γεώργιο Μαρινάκη.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε, με την συμπλήρωση 6 μηνών από την εκδημία του, το Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου (κατά κόσμον Κυριάκου) Μαρμαρινού, Επιτίμου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας.

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή «των δέκα λεπρών», τονίζοντας ότι η Εκκλησία μας καλεί τους πιστούς να προβληματιστούν αν ανταποκρίνονται στις πλούσιες ευεργεσίες του Θεού, αν Τον ευχαριστούν και αν εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς Τον δωρεοδότη Κύριο. Ακόμα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο του αοιδίμου Γέροντος τόσο στον Συνοικισμό Κορίνθου όσο και στην Κορινθία γενικότερα.  Τέλος, μετέφερε συλλυπητήριες ευχές εκ μέρους του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος ευρίσκετο στην Κύπρο, και ευχήθηκε ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή του αειμνήστου Γέροντα Νεκταρίου «εν χώρα ζώντων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ