Εξασθενεί η κακοκαιρία – Που περιορίζονται τα φαινόμενα -βίντεο

1207
Άστατος παραμένει ο καιρός για ακόμη μία μέρα σύμφωνα με την ΕΜΥ και το δελτίο καιρού του Σάκη Αρναούτογλου με τα φαινόμενα ωστόσο να εξασθενούν σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

 

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες το σκηνικό να ήταν φθινοπωρινό με έντονες μπόρες και καταιγίδες ωστόσο από σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου τα φαινόμενα περιορίζονται.

Το πρωί μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα επικρατήσουν σε Σποράδες, ανατολική Θεσσαλία, βόρεια Εύβοια και βορειοανατολική Στερεά. Άστατος θα είναι ο καιρός και στις Κυκλάδες ενώ στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου αναμένονται επίσης βροχοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα ξεκινάει είτε με ηλιοφάνεια είτε με τοπικές συννεφιές.

Μετά το μεσημέρι ο άστατος καιρός εμφανίζεται στη Κρήτη ενώ στις Κυκλάδες ανοίγει. Στη βόρεια Ελλάδα θα συννεφιάσει αλλά με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας. Αρκετές πιθανότητες για καταιγίδα θα έχει κυρίως η Ήπειρος και η Στερεά στα ορεινά τμήματα κυρίως.

Το βράδυ τα φαινόμενα εξασθενούν και η ξαστεριά κάνει την εμφάνισή της μετά από ημέρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε ξεπερνάει τους 29 με 30 βαθμούς φτάνοντας στα βόρεια μέχρι τους 31 βαθμούς κελσίου ενώ στα δυτικά τους 30.

Αναλυτικά η πρόγνωση κατά τόπους

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι βροχοπτώσεις θα σταματήσουν το βράδυ.
Ανεμοι: Τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι, κυρίως στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια και κυρίως στην περιοχή της Λήμνου έως και τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρά.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως νωρίς το πρωί οπότε πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.