“ΕΞΥΠΝΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΞΥΠΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΝΙΒΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

89

ΕΞΥΠΝΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΕΞΥΠΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Σε πρόσφατη αρθρογραφία του ο κ. Τσίτουρας μιλά για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου και απευθύνεται στους έξυπνους δημότες για ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΟΡΜΑΤΙΖΕΤΑΙ.

Ο κ. Τσίτουρας επί 6 μήνες τώρα περιφέρεται παντού χωρίς να λέει ούτε μία αλήθεια, συνδυάζοντας την παντελή του άγνοια με το ψέμα και την τοξικότητα.

Ας δούμε μία προς μία τις προτάσεις που απευθύνει στους δημότες. Υπενθυμίζω ότι ο κ. Τσίτουρας είναι επί 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ του Δημοτικού Συμβουλίου και ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

  1. ΖΗΤΑΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Μα κ. Τσίτουρα, ο Δήμος μας έχει ΗΔΗ θέσει σε εφαρμογή την ηλεκτρονική             πλατφόρμα “Novoville” και ήδη κάνει αυτά που οραματίζεστε.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ

  1. ΖΗΤΑΕΙ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μα κ. Τσίτουρα, ο Δήμος έχει ΗΔΗ υπογράψει συμφωνία επιχορήγησης για το         ευρωπαικό πρόγραμμα WIFI4EU, που αφορά την εγκατάσταση ελεύθερου WI-FI    σε όλους τους Δημόσιους χώρους του Δήμου μας. Εντός των ημερών      υπογράφει και η ανάδοχη εταιρεία.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ

  1. ΖΗΤΑΕΙ ΕΞΥΠΝΟ ΦΩΤΙΣΜΟ

Μα ο Δήμος μας έχει εδώ και έναν μήνα προκηρύξει ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό που λήγει σε περίπου 30 ημέρες. Διαγωνισμό δημόσιας σύμβασης    προμήθειας και υπηρεσιών (μεικτή σύμβαση) με τίτλο “Αναβάθμιση του      συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Βέλου-Βόχας” με σκοπό την           εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση του κόστους λειτουργίας.

Έργο προυπολογισμού 2.128.693,75 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ποσό που θα πληρωθεί εξ’ ολοκλήρου από την τουλάχιστον 65% μείωση του    κόστους, χωρίς καμία επιβάρυνση του δημότη.

Με ηλεκτρονική παρακολούθηση των 6500 λαμπτήρων, ηλεκτροφωτισμού και         άμεση αντικατάσταση τους όταν χρειαστεί.

Με δυνατότητα ηλεκτρονικής σύνδεσης στη συνέχεια με όλους τους             ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, με ευνόητα αποτελέσματα.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ

  1. ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ / ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μα κ. Τσίτουρα από τις 12/7/2016 ο Δήμος μας έχει ΗΔΗ καταθέσει πρόταση          χρηματοδότησης στο Ε.Π. “Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος    ανάπτυξη” 2014-2020, στον άξονα προτεραιότητας “14. Διατήρηση και            προστασία περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων           (Ταμείο Συνοχής)” με τίτλο υποβολής πρότασης “Διαχείριση στερεών        αποβλήτων Δήμου Βέλου-Βόχας”, κωδικό MIS 5001356 και συνολική δημόσια         δαπάνη 3.532.290 ευρώ.

Πρόκειται για πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αναμένουμε το άνοιγμα της πρόσκλησης. Εν      τάχει αφορά την πράσινη διαχείριση, την κυκλική οικονομία, την αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης, έσοδα από ανακυκλώσιμα υλικά, ουσιαστικά ΠΟΛΥ       ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΕΣΕΙΣ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ

Αλήθεια, ο Δήμαρχος έχει πάει σε 20 συνέδρια ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και    κυκλικής οικονομίας, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ. Κύριε Τσίτουρα, έχετε παραβρεθεί σε ένα;

  1. ΖΗΤΑΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μα από το 2018 και πρόσφατα στις 20/3/2019 το Υπουργείο Διοικητικής       Ανασυγκρότησης, σε συνέντευξη Τύπου, εξήγγειλε ήδη αυτό που ζητάει όλη η           Αυτοδιοίκηση. Πρωτοβουλίες υλοποίησης ψηφιακών ΚΕΠ, ηλεκτρονικών υπογραφών, κλπ. και οδεύουμε προς την υλοποίηση.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο κ. ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ

  1. ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΕΩΦΡΑΦΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Μα κ. Τσίτουρα, ο Δήμος μας έχει ΗΔΗ προμηθευθεί ηλεκτρονικό λογισμικό             “Πληροφοριακού Συστήματος Γεωχωρικών Δεδομένων του Δήμου”.
ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ

  1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

Η γνωστή τηλεμετρία δηλαδή. Για να κάνεις κάτι τέτοιο βέβαια χρειάζεσαι    κλειστό κύκλωμα αρδευτικών αγωγών σε όλο το γεωγραφικό πλάτος / μήκος        του Δήμου. Αυτό θα το φτιάξει ο κ. Τσίτουρας. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ.

  1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Καλό θα ήταν να είχε παρακολουθήσει ο κ. Τσίτουρας τις συζητήσεις με όλους        τους φροντιστές του Δήμου μας, να ακούσει την άποψή τους, να δει την            κοινωνική τους προσφορά πριν στολίσει το προεκλογικό του πρόγραμμα ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.

  1. ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

Μα κ. Τσίτουρα, από το 2011 που είμαι εγώ Δήμαρχος, το πρόγραμμα τρέχει            ανελλιπώς κάθε χρόνο. Με ανταλλαγές μαθητών, εθελοντές στα ΚΑΠΗ,       εθελοντές στους παιδικούς σταθμούς από όλες τις χώρες.

ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο κ. ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ

  1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Ο κ. Τσίτουρας θα βάλει τους μαθητές να σκέφτονατι καινοτόμες ιδέες.        Μάλιστα. Ο κ. Τσίτουρας θα κλωνοποιήσει επίσης τους νέους Αινστάιν.   Περιμένουμε να τους καλκοδεχτούμε.

Αυτά, φίλες και φίλοι, ο κ. Τσίτουρας τα λέει σε έξυπνους δημότες γιατί θέλει,          λεέι, έναν έξυπνο Δήμο. Εγώ θα πρότεινα πριν εκσυγχρονίσει το Δήμο να     προσπαθήσει να καταλάβει τα αυτονόητα.

ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ, ΑΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ, ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ανάλογης σοβαρότητας, ανάλογης αλήθειας είναι το σύνολο των δημοσιευμάτων και των τηλεοπτικών ανακοινώσεων με το οποίο κατακλύζει τον τόπο μας ο κ. Τσίτουρας.

Φίλες και φίλοι τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο Δήμαρχος σας
Αννίβας Παπακυριάκος  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ