Εξώδικη διαμαρτυρία καταγγελία κάτοικου Αρχαίων Κλεωνών για παράνομο δίκτυο υδροδότησης

565

Εξώδικη διαμαρτυρία αναφορά καταγγελία Παναγιώτη Κυριάκου του Νικολάου, κάτοικου Αρχαίων Κλεωνών προς τον δήμαρχο Νεμέας Κωνσταντίνο Φρούσιο, σχετικά με το παράνομο δίκτυο υδροδότησης μέσω ιδιωτικής γεώτρησης που μεταφέρει αντί αδρής αμοιβής  χιλιάδες  κυβικά  μέτρα  νερού  στο  γειτονικό  χωριό  Καλέντζι  του  δήμου Βέλου-Βόχας.

Εξώδικη διαμαρτυρία αναφορά καταγγελία

Παναγιώτη Κυριάκου του Νικολάου, αγρότη, κάτοικου Αρχαίων Κλεωνών του δήμου Νεμέας, τηλέφωνο 6948 377 134

Προς

Τον δήμαρχο Νεμέας Κωνσταντίνο Φρούσιο.

Κύριε δήμαρχε,

Έχετε πριν από τρεις μήνες και πλέον ενημερωθεί τόσο από τους κατοίκους των αρχαίων Κλεωνών όσο και από μένα προσωπικά για το διαρκές Έγκλημα που συντελείται σε βάρος μας και συγκεκριμένα ότι στο χωριό μας έχει κατασκευαστεί παράνομο δίκτυο υδροδότησης μέσω ιδιωτικής γεώτρησης που μεταφέρει αντί αδρής αμοιβής  χιλιάδες  κυβικά  μέτρα  νερού  στο  γειτονικό  χωριό  Καλέντζι  του  δήμου Βέλου-Βόχας.

Την ίδια ενημέρωση έχουμε κάνει και στον Πρόεδρο της τοπικής μας κοινότητας των αρχαίων Κλεωνών.

Γνωρίζετε ότι η διαδικασία αυτή  απαγορεύεται ρητά, αλλά παρόλα αυτά  ούτε μία μέχρι στιγμής ενέργεια έχουμε δει να κάνετε προκειμένου να σταματήσει η παρανομία αυτή.

Αποτέλεσμα της απραξίας αυτής είναι να έχει κατέβει επικίνδυνα ο υδροφόρος ορίζοντας του χωριού μας και οι δικές μας νόμιμες γεωτρήσεις να παρουσιάζουν πτώση της παραγωγής τους.

Σας καλώ άμεσα να ενεργήσετε τόσο προς ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, όσο και προς κάθε αρμόδια αρχή προκειμένου να σταματήσει η παράνομη μεταφορά  νερού που απειλεί την αγροτική μας παραγωγή.

Κύριε δήμαρχε, κινδυνεύουν οι καλλιέργειές μας και οι περιουσίες μας, το αντιλαμβάνεστε;

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς  όποιον  απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας την παρούσα ολόκληρη στην επιδοτήρια έκθεσή του.

Νεμέα, 4/8/2022

Ο εξωδίκως δηλών

Παναγιώτης Κυριάκου

Κοινοποίηση

κ. εισαγγελέα πρωτοδικών Κορίνθου

Αντιπεριφερειάρχη Κορίνθου κ. Αθηνά Κόρκα

ΥΕΒ νομού Κορινθίας

Πρόεδρο τοπικής κοινότητας Αρχαίων Κλεωνών

Η Εξώδικη διαμαρτυρία  κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο Νεμέας και στο Τμήμα Περιβάλλοντος Π.Ε. Κορινθίας. Έχει λάβει γνώση η Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει ξεκινήσει αυτοψία για την καταγραφή των καταγγελιών. Έπεται συνέχεια για τον καταλογισμό ποινικών και αστικών ευθυνών των εμπλεκομένων.

πηγή-nemeapress.gr