Εξώδικο δημάρχου Νεμέας κατά «nemeapress» για δημοσίευμα κατά της υγείας του-φωτο

149

Εξώδικη δήλωση, όχληση και διαμαρτυρία κατά της ηλεκτρονικής εφημερίδας «nemeapress» και του ιδιοκτήτη της Γεωργίου Θεοφίλη απέστειλε την Τρίτη 14/8/2018 ο δήμαρχος Νεμέας Κων/νος Καλαντζής, με αφορμή το δημοσίευμα με τίτλο «Δύσκολες στιγμές για τον Δήμαρχο Νεμέας που έχασε τις αισθήσεις του». Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει «αναληθές και δυσφημιστικό για το άτομό μου» το δημοσίευμα και ζητεί την αποκατάσταση της αλήθειας και του ονόματός του ενώπιον των δημοτών του. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβεί σε όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες για να αποκατασταθεί.

Το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΟΧΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

Κωνσταντίνου Καλαντζή, Δηµάρχου Νεµέας, κατοίκου Νεμέας, Λεωφόρος Παπακωνσταντίνου αρ.39β

ΚΑΤΑ

Του Γεωργίου Θεοφίλη του Αθανασίου, κατοίκου Νεμέας. οδός Β. Αθανασόπουλου αρ. 6 , εκδότη και υπεύθυνου τύπου της ηλεκτρονικής εφημερίδας NemeaPress

Την 6η Αυγούστου 2018 η ηλεκτρονική εφημερίδα NemeaPress, της οποίας είστε εκδότης και υπεύθυνος δηµοσίευσε άρθρο µε τίτλο «Δύσκολες στιγµές για τον Δήµαρχο Νεµέας που έχασε τις αισθήσεις του » στην ηλεκτρονική σελίδα της www.nemeapress.gr

Ι. Το εν λόγω δηµοσίευµα, του περιεχομένου του οποίου έλαβα γνώση την 10η Αυγούστου 2018, αναφέρεται στο πρόσωπό μου και εμπεριέχει -όπως θα αποδειχθεί στη συνέχεια – αναληθείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς καθώς και διάδοση ανακριβών γεγονότων, τα οποία αντικειµενικώς θίγουν βαρύτατα την τιµή και την υπόληψή µου, περιέχουν δε αδικαιολόγητο ονειδισμό και αμφισβήτηση της προσωπικότητάς μου, τόσο ως ατόμου, πολλώ δε μάλλον ως Δημάρχου της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι κάτωθι αναφορές του άρθρου σας στο πρόσωπό µου δηµιουργούν την εντύπωση σε κάθε αναγνώστη ότι φοβούμαι για την πορεία της υγείας μου, ότι είμαι απογοητευμένος με κάποιους αιρετούς συνεργάτες µου και μέσα σε όλα αυτά μεροληπτώ δήθεν µε περισσή εµπάθεια κατά ορισμένων συµπολιτών μας, που ανήκουν σε διαφορετικούς χώρους και συνδυασμούς από εµένα.

Τα όσα ιστορείτε στο άνω δηµοσίευµά σας κλονίζουν το κύρος μου ως Δημάρχου της πόλης µας και µου προσβάλλουν την προσωπικότητά μου διότι αναφέρεσθε ακριβώς επί λέξει σε αυτό ως εξής :«Ένα πολύ δύσκολο µεσηµέρι πέρασε την Παρασκευή ο Δήµαρχος Νεµέας κ. Κώστας Καλαντζής

Ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στο Δημαρχείο έχασε για λίγα λεπτά τις αισθήσεις του µε αποτέλεσµα να χρειαστεί ιατρική βοήθεια για να συνέλθει. Αφού συνήλθε µεταφέρθηκε στο σπίτι του στη σιγουριά της οικογενειακής φροντίδας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαµε µαζί του µας εξέφρασε φόβους για την πορεία της υγείας του αφού ο οργανισµός του έχει εξαντληθεί,µε παράπονα όµως και απογοητευµένος από κάποιους αιρετούς συνεργάτες του αλλά και τους νταβατζήδες της Νεµέας όπως χαρακτηριστικά µας είπε. Ακόµα µια μάχη που έδωσε ο Δήµαρχος που και σε αυτή βγήκε νικητής. . . Κουράγιο Δήµαρχε και περαστικά…”

Σ.Σ. Οι υπάλληλοι του Δήµου και ο αντιδήµαρχος κ. Σκάζας όταν λιποθύµησε φώναξαν τους γιατρούς κ.κ. Σιαµττλή και Παπαδηµητρίου, αυτοί έτρεξαν αµέσως. Αν και οι σχέσεις των γιατρών µε τον Δήμαρχο δεν είναι και τόσο καλές, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας έτρεξαν να κάνουν το καθήκον τους, ο Δήμαρχος µόλις τους είδε – µπήκαν στο γραφείο του – άρχισε να ουρλιάζει και πέταξε τους γιατρούς έξω.»

II. Οι ανωτέρω αναφορές σας είναι παντελώς αναληθείς και ανυπόστατες και ουδεµία σχέση έχουν µε την πραγµατικότητα για τους εξής λόγους:

Α. Εν πρώτοις, σχετικά µε το ατυχές γεγονός της απώλειας των αισθήσεων µου, αυτό σχετίζεται αυστηρά και μόνον µε τις καιρικές συνθήκες και ουδόλως µε την ύπαρξη δήθεν προβλημάτων της υγείας μου, που υπονοείτε αναπαράγοντας ένα δημοσίευμα το οποίο ανέβηκε σε ιστοσελίδα, της οποίας ο συντάκτης όταν κατάλαβε ότι υπάρχουν αστοχίες το απέσυρε την ίδια στιγμή. Εσείς συνεχίζεται να το αναπαράγετε.

Β. Οσα αναφέρετε στο σχόλιό Σας στην άνω σηµείωση σχετικά με τους δύο ιατρούς ότι δήθεν τους πέταξα έξω από το γραφείο µου και μάλιστα ουρλιάζοντας, κατ’αρχήν είναι αντιφατικά και πρωτίστως ψευδή.

Στην πραγματικότητα όταν συνήλθα και αισθάνθηκα ότι είχα επανέλθει πλήρως, επέστρεψα στη θέση µου και τα καθήκοντα µου, ζήτησα την παραμονή δύο πολιτών στην αίθουσα και την αποχώρηση όλων των υπολοίπων. Όλα αυτά αρκετή ώρα πριν φτάσουν οι ιατροί. Όταν έφτασαν οι ιατροί είπα επί λέξει «ευχαριστώ δε χρειάζοµαι ιατρό».

ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΥΛΟΓΗ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ«Ποια η σκοπιµότητα του εν λόγω δημοσιεύµατος ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΕΝ ΕΙΔΕΙ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦ0Υ ;;;;;!!!!!>> αφού πέραν του ότι είναι καθ’ όλα ανακριβές και παραπλανητικό τούτο , εσείς γιατί δεν διασταυρώσατε καν την εγκυρότητα αυτού, πριν το θέσετε εις κοινήν θέα και ανάγνωση ;;;. Τούτο δε το ερωτηµατικό µου και η απορία μου μεγαλώνει την στιγµή που είχατε τη δυνατότητα να μιλήσετε μαζί μου κατά τα άνω για το περιστατικό αυτό.

Γιατί αναφερθήκατε στα ανύπαρκτα αυτά γεγονότα που είναι προϊόντα παραπληροφόρησης τρίτων και αποτελέσατε έτσι το µέσο και το εργαλείο αυτής της µικροπολιτικής παραπληροφόρησης αδιαφορώντας για το κύρος της εφηµερίδας σας και την δική σας δηµοσιογραφική αποστολή και καθήκον και για την ακρίβεια των ειδήσεων που πληροφορείτε ανυποψίαστους αναγνώστες σας;;;

Ποιος σας καθοδήγησε να συγγράψετε αυτά τα ψευδή, αβάσιµα και υποβολιµιαία τελικά πράγµατα εις βάρος µου μέσα σε προεκλογική περίοδο που έχει δυστυχώς ξεκινήσει ήδη, πλην των αιθεροβαμόνων πολιτικών μου αντιπάλων, τους οποίους συνδράμετε χρησιμοποιώντας την δύναµη του τύπου για τους δικούς σας καθαρά λόγους και αιτίες.;;; Κατονομάστε τις πηγές σας για τα απαξιωτικά και δυσφημιστικά για εµένα σχόλια της εφημερίδας σας για να δουν οι αναγνώστες σας ποιος λέει αλήθεια και ποιος προσπαθεί να τους χειραγωγήσει και µε ποιους ευτελείς τρόπους.

Ξεχνάτε όμως ότι ο λαός της Νεμέας γνωρίζει ποιόν έχει εμπιστευθεί όλα αυτά τα έτη και τι ανταποδόσεις έλαβε από την επιλογή του αυτή ανεξαρτήτως σε ποιο στρατόπεδο ευρίσκεται , αφού οι πόρτες της Δηµαρχίας είναι ανοικτές για όλους τους πολίτες χωρίς καμµιά διάκριση και αντιπαλότητες και είναι γνωστό σε όλους αυτό.

Κατά συνέπεια, δεδοµένου ότι τα ως άνω ιστορηθέντα είναι ευρέως γνωστά και αφετέρου επειδή το δημοσίευμά σας ενέχει υπαινιγµούς για τη στάση µου και για δήθεν εµπάθεια και αδυναµίες εκ µέρους μου καθιστάµενο έτσι απολύτως ανακριβές και συκοφαντικό, δέον να επανορθώσετε αυτά σύμφωνα με τον νόµο.

Επειδή, οι «Αρχές δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλµατος» επιβάλουν ότι ο δηµοσιογράφος οφείλει να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και µε επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να αναπαράγει, µεταδώσει,

Επειδή ο δημοσιογράφος οφείλει να αποφεύγει τις διαστρεβλώσεις και τις παραποιήσεις των γεγονότων µε τρόπο µη αντικειµενικό και εσφαλμένο.

Επειδή το καθήκον της αλήθειας που διέπει το επάγγελµα του δηµοσιογράφου -το οποίο συνίσταται στην τήρηση της καλής πίστης και ευσυνειδησίας ως προς την ακρίβεια της είδησης και την επίδειξη της απαιτούµενης επιμέλειας – επιβάλλει τον έλεγχο της ορθότητας και της αλήθειας των πληροφοριών πριν από την αναπαραγωγή τους µε οποιοδήποτε τρόπο,

Επειδή, σύµφωνα με τα προεκτεθέντα, το περιεχόµενο του επίµαχου δυσφήµιστικού άρθρου. το οποίο δηµοσιεύθηκε την 06-08-2018, στην ηλεκτρονική σελίδα www.nemeapress.gr , προσέβαλε παράνοµα και υπαίτια την τιµή και την υπόληψή µου,

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ µε τη ρητή επιφύλαξη άσκησης παντός νοµίµου δικαιώματός µου και σύµφωνα µε τα οριζόμενα στο άρθρσν µόνον, παρ. 5 Ν. 117811981(όπως αυτό ισχύει σήµερα μετά την αντικατάστασή του µε το άρθρο 37 παρ. 2 Ν. 4356/2015, ΦΕΚ Α 181/24.12.2015), ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΟΥ :

  1. Να αποκαταστήσετε την προσβολή που υπέστην από το επιλήψιµσ δημοσίευµα εντός διαστήµατος δέκα (10) ηµερών από την κοινοποίηση της παρούσας µε καταχώρηση κειµένου αποκατάστασης, αναλόγου θέσης και έκτασης στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα σας.
  1. Ειδικότερα στο κείμενο αποκατάστασης οφείλετε για τους ανωτέρω αναλυτικώς προεκτεθέντες λόγους να ανακαλέσετε ρητά:

α) ότι δήθεν …άρχισα να ουρλιάζω και …πέταξα έξω δήθεν τους αναφερόµενους στο δηµοσίευµά σας ιατρούς που είχαν µεταβεί στο γραφείο µου στο Δημαρχείο

β) ότι δήθεν … εξέφρασα φόβους για την πορεία της υγείας µου αφού ο οργανισµός µου έχει εξαντληθεί

γ) ότι δήθεν ….έδειξα απογοητευµένος από κάποιους αιρετούς συνεργάτες μου

  1. Να αποσύρετε πάραυτα το επίµαχο δυσφημιστικό δηµοσίευμα από την ιστοσελίδα σας www.nemeapress.gr  και να δηµοσιεύσετε άµεσα, και το αργότερο εντός 10 ηµερών από την κοινοποίηση της παρούσας, όλο το κείμενο της παρούσας στην ανωτέρω ιστοσελίδα σας.

Σε περίπτωση που δεν ασκήσετε τα άνω νόµιµα καθήκοντά σας Σας ΔΗΛΩΝΩ ότι θα αναγκασθώ εγώ να ασκήσω τα νόµιµα δικαιώµατά µου εναντίον σας ενώπιον των αρμοδίων αστικών και ποινικών Δικαστηρίων προς πάσαν ικανοποίησίν µου

Πληρεξούσιο δικηγόρο µου και αντίκλητο για την κοινοποίηση του δηµοσιεύματος αποκατάστασης σύµφωνα µε τα ανωτέρω υπό στοιχεία 2 καθώς και παντός άλλου συναφούς εγγράφου διορίζω τον Δικηγόρο Αθηνών κ. Ελένη Χρυσικοπούλου Αθήνα (τηλ. 210 6438525)

Αρµόδιος Δικαστικός Επιμελητής επιδότω νομίµως την παρούσαν προς όν αύτη  απευθύνεται , αντιγράφων την παρούσαν ολόκληρον εις την έκθεσιν επιδόσεως αυτού

ΝΕΜΕΑ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΩΝ -ΠΡΟΣΚΑΛΩΝ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ

ΚΑΙ ΟΧΛΩΝ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Κων/νος Καλαντζής

 

πηγή-nemeapress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ