Επίδομα 400 ευρώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις από τους επιστήμονες

87

Εως τις 15 Ιανουαρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από επιστήμονες, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 100.000 δικαιούχους.

Το επίδομα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια σε 10 επιστημονικούς κλάδους και συγκεκριμένα σε δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντίατρους, γεωτεχνικούς, λογιστές, οικονομολόγους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές, οικονομολόγους και κτηνίατρους.

Οι υποψήφιοι για να λάβουν τα 400 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με τα εισοδήματα που είχαν από τον Απρίλη έως τον Δεκέμβρη 2020. Στη συνέχεια θα γίνει διαστάυρωση των στοιχείων τους από το Taxis και θα δοθεί το “πράσινο φως” για την πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς τους.

Την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση δικαιούνται μόνο όσοι έχουν ενταχθεί μεταξύ των μηνών Μαρτίου – Νοεμβρίου 2020 στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Εκτός επιδόματος μένουν οι έμμισθοι επιστήμονες, προκειμένου να ενισχυθούν οι νέοι με δραστηριότητα έως 5 έτη και όσοι πλήττονται επαγγελματικά.

Εκκρεμεί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας για τον καθορισμό των δικαιούχων, του ύψους του επιδόματος, των εισοδηματικών κριτηρίων, των όρων, των προυποθέσεων της διαδικασίας κ.λπ. η οποία αναμένεται από μέρα σε μέρα.

Η ενίσχυση, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ θα είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη, δεν θα έχει καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν κατάσχεται από πιστωτικά ιδρύματα, ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ