Επίθεση με βιτριόλι: Τα μεγάλα λάθη που οδήγησαν στην αποκάλυψή της 35χρονης

82

Σίγουροι εμφανίζονται οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση της επίθεσης στην Ιωάννα, ότι έχουν στα χέρια τους τη δράστιδα.

Σοβαρά λάθη που οδήγησαν στην αποκάλυψή της, έκανε η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, το πρώτο λάθος ήταν ότι λίγες μέρες πριν από την επίθεση, πήγε με ένα πακιστανικό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή της στο σημείο της επίθεσης και για να τσεκάρει αν λειτουργεί, κάλεσε το νούμερο από τηλεφωνικό θάλαμο με τηλεκάρτα.

Το δεύτερο λάθος που φέρεται να έκανε η 35χρονη ήταν ότι τις προηγούμενες μέρες της επίθεσης είχε βρεθεί στο σημείο για να εποπτεύσει τον χώρο, απουσιάζοντας από τη δουλειά της αδικαιολόγητα, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι συνάδελφοί της.

Από την άρση των τηλεφωνικών απορρήτων που είχε ζητήσει η Αστυνομία, αποδείχθηκε πως το πακιστανικό τηλέφωνο η 35χρονη το κουβαλούσε και στο σπίτι της και στο γραφείο.

Από το ίδιο τηλέφωνο, στις 18 Μαΐου, δύο μέρες πριν από την επίθεση, στην οποία φαινόταν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα εργάζεται, φέρεται να τηλεφώνησε από το πακιστανικό τηλέφωνο σε συνεργάτη της ή σε πελάτη της. Οι αστυνομικοί βρήκαν τον άνθρωπο που δέχθηκε την κλήση, τον ρώτησαν ποιος τον κάλεσε από αυτό το τηλέφωνο κι εκείνος υπέδειξε την ύποπτη.

Επίσης, την ημέρα της επίθεσης η 35χρονη φέρεται να απουσίαζε δικαιολογημένα από την εργασία της, όμως οι συνεργάτες της, ερωτώμενοι από την Αστυνομία, είπαν πως τις δύο προηγούμενες μέρες, κατά τη διάρκεια συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος που υποδείχθηκε από τους αστυνομικούς, η γυναίκα ήταν εκτός γραφείου σε δουλειές.

Παράλληλα, η οδηγός που μετέφερε τη δράστιδα από το σημείο της επίθεσης, αναγνώρισε με επιφύλαξη την 35χρονη από φωτογραφία και τη φωνή της, όταν την άκουσε από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας ταξί.

Μία ακόμα ύποπτη κίνησή της ήταν ότι απενεργοποίησε κάποιους λογαριασμούς της στα social media και για κάποιο διάστημα απείχε από όλους τους λογαριασμούς της, ενώ συνήθιζε να έχει πολύ έντονη παρουσία.

Στα social media της ύποπτης, οι αστυνομικοί φέρεται να ανακάλυψαν φωτογραφίες με ρούχα και παπούτσια, ίδια με τα ρούχα και παπούτσια που φορούσε η γυναίκα που έκανε την επίθεση εναντίον της Ιωάννας.

Το τελευταίο λάθος της φαίνεται πως ήταν ότι δεν ξεφορτώθηκε την περούκα, την τηλεκάρτα και το πακιστανικό τηλέφωνο που χρησιμοποίησε, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν στο σπίτι της, κατά τη διάρκεια της έρευνας από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η 35χρονη, εντοπίστηκε στην περιοχή του Ζωγράφου και προσήχθη το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Πρόκειται για ιδιωτική υπάλληλο που κατοικεί στην Αθήνα.

Όσα γνωρίζουμε για την 35χρονη

Θύτης και θύμα κατάγονται από διπλανά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και γνωρίζονταν. Επίσης, η εταιρεία στην οποία εργάζεται η 35χρονη -τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στην περιοχή του Φιξ- φέρεται να έχει συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η Ιωάννα.

Σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του Cnn Greece, Μίνα Καραμήτρου, ένα αίτημα φιλίας που έκανε ο σύντροφος της 35χρονης στην Ιωάννα στο Facebook, ήταν η αφορμή για να οργανώσει την επίθεσή της. Η 35χρονη φέρεται να ζήλευε καθώς πίστευε ότι κάτι συνέβαινε μεταξύ τους.

Ο δικηγόρος σύντροφός της ο οποίος έχει ήδη καταθέσει παραδέχθηκε ότι γνώριζε το θύμα και ότι υπήρχε μια μικρή επαφή μέσω facebook μαζί της ενώ έκανε λόγο και για έντονες σκηνές ζηλοτυπίας που έχει βιώσει από την 35χρονη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά φαίνεται να ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο.

Η 35χρονη γυναίκα δεν ανήκε στην ομάδα των βασικών υπόπτων στις οποίες είχε εστιάσει έως τώρα η Αστυνομία αλλά στην ομάδα των 20 υπόπτων που είχε αρχικά συγκροτήσει και δεν έχει δώσει ακόμα επίσημη κατάθεση.

Στην κατοχή της προσαχθείσας βρέθηκε μια τηλεκάρτα -με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί-, μια περούκα αλλά και η καμπαρντίνα που φορούσε τη στιγμή της επίθεσης.

Αυτή την ώρα διενεργείται αστυνομική έρευνα στο σπίτι της, στην οποία είναι και η ίδια παρούσα. Σε αυτό βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ένα πακιστανικό τηλέφωνο.

Η δεύτερη γυναίκα

Εντός της ημέρας ενδέχεται να προσαχθεί μια ακόμα γυναίκα, η οποία φέρεται να προμήθευσε το βιτριόλι στην δράστιδα.

Επίσης, σήμερα ή το αργότερο αύριο, οι αστυνομικοί θα επισκεφθούν την Ιωάννα στο νοσοκομείο προκειμένου να της δείξουν φωτογραφίες της 35χρονης, για να δουν αν την αναγνωρίζει ως τη δράστη της επίθεσης.

Όπως, έλεγαν οι αστυνομικοί τις προηγούμενες ημέρες, ο σχηματισμός δικογραφίας και η σύλληψη χρειάζονται ατράνταχτα στοιχεία, κάτι που δημιουργεί ελπίδες πως βρίσκονται κοντά στην λύση της υπόθεσης.

newsbomb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ