Επαναλειτουργεί η Σχολή Γονέων στον Δήμο Κορινθίων με πρωτοβουλία Α.Πνευματικού-βίντεο

71

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα (6/11) ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός παρουσία της κας Παπανικολάου και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κο Αντωνίου και κο Φειδά, όπου και ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της Σχολής Γονέων.

Ο κος Αλέξανδρος Πνευματικός δήλωσε ότι η ανασύσταση της Σχολής αποφασίστηκε έπειτα από την μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος των πολιτών, που τα τελευταία οκτώ χρόνια κατά τα οποία ήταν κλειστή, ζητούσε την λειτουργία της λόγω του σημαντικού έργου και της θετικής συμβολής της στην επίτευξη της γονεϊκής βελτίωσης και στην διαμόρφωση καλύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος.

Έτσι λοιπόν, από τις 14 Νοεμβρίου 2018 θα λειτουργήσει εκ νέου στον Δήμο Κορινθίων, με την συμβολή της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με κεντρικό πρόσωπο την κα Παπανικολάου.

Η λειτουργία της Σχολής Επιμόρφωσης κρίνεται απαραίτητη κατά την δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, λόγω των οικονομικών και των κοινωνικών ζητημάτων και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση θετικών συνθηκών και διαρκούς ενημέρωσης των γονέων.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ευχαρίστησε την κα Παπανικολάου που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της ώστε να στηθεί εκ νέου το εγχείρημα, καθώς και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με την σειρά τους οι Διευθυντές Εκπαίδευσης συνεχάρησαν τον κο Πνευματικό και την κα Παπανικολάου για την πρωτοβουλία επαναλειτουργίας της Σχολής Επιμόρφωσης.

Ο κος Φειδάς τόνισε την μεγάλη σημασία λειτουργίας της Σχολής, καθώς οι επιμορφωτικές συναντήσεις με τους εξειδικευμένους ομιλητές, σχετικά με πάσης φύσεως ζητήματα που αφορούν την οικογένεια και τα παιδιά,έχουν ως στόχο όχι μόνο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την διαμόρφωση οικογενειακών συνειδήσεων σε κάθε επιμέρους θέμα.

Ο κος Αντωνίου διευκρίνισε ότι είναι μία Σχολή Επιμόρφωσης της οικογένειας περιλαμβάνοντας όλα τα μέλη της και όχι μόνο τους γονείς και τόνισε πως παράλληλα με τις κεντρικές ομιλίες θα πραγματοποιούνται μαθητικά εργαστήρια με διαφορετικό ομιλητή που θα απευθύνονται σε παιδιά.

Η κα Παπανικολάου δήλωσε συγκινημένη με την αναβίωση ενός έργου ζωής και πνοής για την πόλη της Κορίνθου και ότι «με την εμπνευσμένη και γενναία πρωτοβουλία του Δημάρχου Κορινθίων η Σχολή αυτή αναβιώνει και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί δεν ενδιαφέρεται μόνο για έργα οικοδομής, που είναι πολλά και έχουν αλλάξει την εικόνα της πόλης, αλλά και για έργα εποικοδόμησης που αφορούν την στήριξη και την επένδυση στην οικογένεια».

 πηγή-peloponnisosnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ