Επιβεβαιώνεται ότι ο Covid-19 πεθαίνει σε 48 ώρες

70

Στις 26 Απριλίου 2020 το zougla.gr μετέδωσε τη συνέντευξη που έδωσε ο διεθνούς φήμης καθηγητής Giulio Tarro, ο οποίος, μιλώντας στον ιστόποτο affaritaliani.it, ανέφερε πως για τον κορωνοϊό υπάρχει πλέον θεραπεία.

Ειδικότερα, ο κ. Tarro σημείωσε πως παλεύει τον ιό με την οροθεραπεία, «που είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Και λειτουργεί! Υπάρχουν μελέτες και παρεμβάσεις που το αποδεικνύουν ευρέως. Θεράπευσε τον εαυτό σου με τα αντισώματα των θεραπευμένων. 200 ml πλάσματος εγχύονται σε ασθενείς, ακόμα και σε αυτούς που είναι συνδεδεμένοι με τον αναπνευστήρα ή βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, και δεν υπάρχουν προβλήματα ασυμβατότητας, και οι άνθρωποι σώζονται. Σε 48 ώρες δεν υπάρχει ιός».

Παράλληλα ο καθηγητής Tarro είχε αναφερθεί και στην περίπτωση του συναδέλφου του καθηγητή Paolo Ascierto, ο οποίος αντιμετώπισε τον Covid-19 χορηγώντας το ισχυρό αντιφλεγμονώδες φάρμακο Tocilizumab στους ασθενείς και είχε απίστευτα αποτελέσματα ακόμα και σε ασθενή ήδη διασωληνωμένο.

Όπως μάλιστα είχε αναφέρει για αυτόν ο καθηγητής Giulio Tarro, «είναι εξαιρετικός. Στην πραγματικότητα αποτελεί έναν από τους λίγους που έκαναν τη σωστή ανάλυση».

Τόσο η θεραπεία με το Tocilizumab, όσο και οι ισχυρισμοί του καθηγητή Tarro για την οροθεραπεία φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται, καθώς, όπως έγινε σήμερα γνωστό, Κινέζοι επιστήμονες παρουσίασαν ενθαρρυντικά προκαταρκτικά αποτελέσματα κλινικής δοκιμής τους, τα οποία δείχνουν ότι η θεραπεία με το φάρμακο (μονοκλωνικό αντίσωμα) Tocilizumab ωφελεί τους ασθενείς με σοβαρή νόσο Covid-19. Είχε προηγηθεί ανάλογη προκαταρκτική ανακοίνωση προ ημερών από γαλλική επιστημονική ομάδα για το ίδιο φάρμακο. Την ίδια ώρα στη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκε διαδικασία για τη θεραπευτική χορήγηση αντισωμάτων από ασθενείς που έχουν ιαθεί σε πάσχοντες από κορωνοϊό. Δηλαδή μέθοδος που προσομοιάζει με αυτή του καθηγητή Tarro.

Οι σοβαρές περιπτώσεις ασθενών με κορωνοϊό συχνά σχετίζονται με την ενεργοποίηση στον οργανισμό τους μεγάλου αριθμού Τ-λεμφοκυττάρων, φλεγμονωδών μονοκυττάρων και αυξημένων επιπέδων κυτταροκινών, ιδίως της ιντερλευκίνης-6. Το υπό δοκιμή φάρμακο Τocilizumab μπορεί να «φρενάρει» αυτή τη λεγόμενη «καταιγίδα κυτταροκινών» λόγω της υπεραντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος, που αποβαίνει αυτοκαταστροφική για τον ασθενή.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας και του Νοσοκομείου Ανχούι του Χεφέι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), χορήγησαν το φάρμακο σε 21 ασθενείς ηλικίας 25 έως 88 ετών σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση, εκ των οποίων όλοι πλην ενός είχαν χρειαστεί χορήγηση οξυγόνου.

Από την πρώτη μέρα της θεραπείας με Tocilizumab, ο πυρετός έπεσε σε όλους τους ασθενείς, η θερμοκρασία τους επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα και στη συνέχεια παρέμεινε σταθερή. Μέσα σε πέντε ημέρες θεραπείας, οι 15 ασθενείς είχαν πλέον μειωμένη ανάγκη παροχής οξυγόνου, ενώ τα επίπεδα λεμφυκυττάρων και της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (δείκτη φλεγμονής) είχαν επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα σε δέκα και 16 ασθενείς αντίστοιχα. Οι βλάβες στους πνεύμονες είχαν εξαφανιστεί στους 19 από τους 21 ασθενείς.

Όλοι οι ασθενείς πήραν εξιτήριο μεταξύ της δέκατης και της 31ης ημέρας μετά τη θεραπεία, ενώ δεν παρουσίασαν παρενέργειες σε αυτή. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι, μολονότι τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής είναι προκαταρκτικά, δείχνουν πως το Tocilizumab μπορεί να αποτελέσει θεραπεία για σοβαρά περιστατικά Covid-19.

To Tocilizumab μπλοκάρει τον υποδοχέα της κυτταροκίνης ιντερλευκίνη-6. Στους ασθενείς με πνευμονία λόγω του κορωνοϊού μία «καταιγίδα κυταροκινών» μπορεί να προκληθεί ως αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς στη μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2, οδηγώντας σε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και μερικές φορές σε θάνατο.

Κυρίαρχο ρόλο ανάμεσα στις διάφορες κυτταροκίνες φαίνεται ότι παίζει η ιντερλευκίνη-6 (IL-6), που συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση της φλεγμονής, με την παραγωγή και άλλων κυτταροκινών, καθώς επίσης στην κινητοποίηση άλλων κυττάρων όπως μακροφάγων, ουδετερόφιλων πολυμορφοπύρηνων και κυτταροτοξικών λεμφοκυττάρων, τα οποία προκαλούν έντονη φλεγμονή στους πνεύμονες των ασθενών. Η χορήγηση του Tocilizumab, το οποίο μπλοκάρει τον υποδοχέα της ιντερλευκίνης-6, μπορεί να ελαττώσει τους δείκτες φλεγμονής και να επιταχύνει την κλινική βελτίωση.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στη Βουλγαρία, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία για τη θεραπευτική χορήγηση αντισωμάτων από ασθενείς που έχουν ιαθεί σε πάσχοντες από κορωνοϊό.

Όπως είπε ο επικεφαλής της ομάδας καταπολέμησης του ιού στη Βουλγαρία, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι, το εγχείρημα για τη συλλογή πλάσματος περιλαμβάνει μια πολύ λεπτή και ειδική μέθοδο αφαίρεσης των αντισωμάτων, τα οποία χορηγούνται σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Ο κ. Μουταφτσίσκι υπογράμμισε ότι την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία έγινε λήψη πλάσματος από ασθενείς που έχουν ιαθεί και έχουν αναπτύξει αντισώματα και πραγματοποιήθηκε έγχυση σε ασθενή που νοσεί από κορωνοϊό. Σήμερα το πρωί, ο ασθενής στον οποίο χορηγήθηκαν τα αντισώματα ήταν σε καλή κατάσταση, είπε ο κ. Μουταφτσίσκι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).

Πολύ καλά νέα από τη ρεμδεσιβίρη

Τέλος ευχάριστα είναι τα νέα από τις κλινικές δοκιμές με ρεμδεσιβίρη. Μάλιστα ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Anthony Fauci, αναγνώρισε και τον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή προσπάθεια για την εξεύρεση θεραπείας εναντίον του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Οβάλ Γραφείο, ο κ. Fauci αναφέρθηκε στα υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τη ρεμδεσιβίρη, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές «ανοίγουν τον δρόμο» για μια πιθανή θεραπεία έναντι του ιού.

«Ήταν μια διεθνής δοκιμή, η οποία έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ