Επιλογή νίκης για τη ΝΔ ο Λυκουρέντζος φουντώνουν τα σενάρια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

1553

Σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, τα ψηφοδέλτια για τις περιφερειακές εκλογές, θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο.

Οι εκλογές δεν είναι τόσο μακριά, όσο κάποιοι μπορούν να νομίζουν.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό για τις περιφερειακές εκλογές του 2023 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφορά τη ΝΔ.

Η ΝΔ έχει μεν εν ενεργεία Περιφερειάρχη, τον Παναγιώτη Νίκα, όμως όσο εκείνος δεν αποσαφηνίζει αν θα είναι ξανά υποψήφιος, τόσο φουντώνουν τα σενάρια για την επόμενη ημέρα.

Είναι αλήθεια ότι η –μέχρι στιγμής- μη ανακοίνωση εκ νέου υποψηφιότητας από την πλευρά του κ. Νίκα, οδηγεί στη σκέψη ότι ο επόμενος υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα είναι άλλο πρόσωπο.

Όχι επειδή απέτυχε ο νυν Περιφερειάρχης. Αλλά, επειδή θα κλείσει αυτός ο κύκλος (προφανώς σε μία τέτοια περίπτωση, αυτό θα γίνει «βελούδινα», με τη σύμφωνη γνώμη Νίκα) και το κόμμα θα πάει παρακάτω.

Ποιος θα είναι λοιπόν ο επόμενος υποψήφιος; Ονόματα ακούγονται πολλά, κατά διαστήματα. Κυρίως για πρόσωπα εκτός Αρκαδίας. Άλλες φορές από την Αργολίδα, άλλες από την Κορινθία ή την Μεσσηνία.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, φαίνεται να κερδίζει έδαφος μια λύση μέσα από τα «σπλάχνα» της Αρκαδίας.

Η ΝΔ σκέφτεται να οδηγηθεί σε μία σίγουρη λύση, σε ένα πρόσωπο με τεράστια πολιτική εμπειρία και σημαντική πολιτική διαδρομή.

Έναν πρώην Υπουργό, τον «δικό μας» Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μία επιλογή νίκης για τη ΝΔ. Επιλογή νίκης, διότι ο Ανδρέας έχει τη δυνατότητα να συσπειρώσει δυνάμεις.

Επί σειρά βουλευτής της ΝΔ, Υπουργός και τώρα Πρόεδρος του ΕΛΓΑ. Η εμπειρία του αδιαμφισβήτητη.

Έχει περάσει από πολύ δύσκολα πολιτικά πόστα, με επιτυχία. Το ίδιο μπορεί να κάνει και στην Περιφέρεια.

Για τον Ανδρέα έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια και ο νυν Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν.

Το ίδιο συμβαίνει και για τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Μανώλη Σκαντζό, με τον οποίο έχουν άριστη συνεργασία για θέματα του ΕΛΓΑ που αφορούν το νομό μας.

Στην πολιτική, τίποτα δεν είναι δεδομένο, μέχρι να επισημοποιηθεί. Εφόσον όμως διαμορφωθούν οι συνθήκες και η ΝΔ προχωρήσει με την επιλογή Λυκουρέντζου, τότε θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για μία νέα νίκη στις περιφερειακές εκλογές.

Υ.Γ. Ο Λυκουρέντζος θα μπορούσε να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης και το 2019. Για διάφορους λόγους, δεν ήταν. Μήπως ήρθε αυτή η στιγμή;

πηγή-kalimera-arkadia.gr