ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΚΤΩΝ-ΦΩΤΟ

182

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητα Κορινθίας κ. Ανστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης και η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα, πραγματοποίησαν επίσκεψη/αυτοψία κατά μήκος των ακτών του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, από τα Μαύρα Λιθάρια έως και τα σύνορα του νομού Κορινθίας με την Αχαΐα.

Κλιμάκιο των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους Διευθυντές κ. Νίκο Λούτα και κ. Γιώργο Μουταφίδη αντίστοιχα, και σε συνεργασία με κλιμάκιο του Δήμου και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Σπύρο Αποστολόπουλο, παρευρέθηκαν στο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών της διάβρωσης των ακτών του Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Ο κ. Γκιολής μεταξύ άλλων ανέφερε πως το πρόβλημα κατά μήκος των ακτών είναι μεγάλο και σοβαρό. Αφορά σε μία επικίνδυνη κατάσταση, όπου μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα εμφανίζεται πρόβλημα στο παραλιακό οδικό δίκτυο, σε πεζοδρόμια μέχρι και σε σπίτια της περιοχής. Μετά το έργο όπου επισκέφθηκαν και βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, σκοπός είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού και με επιπλέον μελέτες και έργα για όλο το νομό  Κορινθίας στη διάβρωση των ακτών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ