ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΦΩΤΟ

92

Προσκυνηματική επίσκεψη «στα βήματα του Απ. Παύλου», στα όρια της Ι. Μητροπόλεώς μας πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάς κ. Γεώργιος, της Ρωσικής Εκκλησίας, το τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου 2019.
Συγκεκριμένα χθες Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάς κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του τέλεσε, παρουσία του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, την Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. Αμέσως μετά την Θ. Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο στο Επισκοπικό Μέγαρο όπου παρετέθη, προς τιμήν τους, πρόγευμα στην επίσημη τραπεζαρία του Επισκοπείου και στην συνέχεια έλαβε χώρα συζήτηση περί της τρέχουσας Εκκλησιαστικής επικαιρότητος, συμπεριλαμβανομένου και του «Ουκρανικού Ζητήματος», που τέθηκε από τον υψηλό προσκεκλημένο. Αμέσως μετά το πέρας της συζητήσεως ο σεπτός Ποιμενάρχης μας και ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.
Την επομένη ημέρα Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάς κ. Γεώργιος, λειτούργησε, μαζί με τους συνοδούς του, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο παρισταμένων του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών και Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγαπίου, αλλά και ικανού Εκκλησιάσματος. Το μεσημέρι, συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη μας, οι προσκυνητές «στα βήματα του Απ. Παύλου», επισκέφθηκαν την Αρχαία Κόρινθο, τον εκεί Αρχαιολογικό Χώρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και φυσικά το «Βήμα του Γαλλίωνος», έχοντας την μοναδική ευκαιρία να περιηγηθούν στα μέρη όπου «πάτησε» και διέμεινε για σχεδόν ενάμισι χρόνο ο Απόστολος Παύλος. Η ξενάγηση κατέληξε στο Συνεδριακό Κέντρο «Απόστολος Παύλος» της Ι. Μητροπόλεώς μας στην Αρχαία Κόρινθο, όπου παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν τους.
Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάς κ. Γεώργιος και οι συνοδοί του επισκέφτηκαν την Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου για να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο Ι. Λείψανο του Όσιου Παταπίου και στην συνέχεια στο Καθολικό της Ι. Μονής έψαλαν «Χαιρετισμούς» στον Όσιο παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ