Επιτέλους ένα μεγάλο έργο για την “ξεχασμένη” Νεμέα «Εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυο αποχέτευσης»

277

Συνάντηση είχε ο βουλευτής κ. Νίκος Ταγαράς με το Δήμαρχο Νεμέας Κωσταντίνο Φρούσιο και με Δημοτικούς Συμβούλους το θέμα… ένταξη για το «Εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυο αποχέτευσης Δήμου Νεμέας».

Ένα έργο μεγάλης σημασίας για την πόλη  της Νεμέας  που ο κ. Ταγαράς παρακολουθούσε από την αρχή και η συμβολή του αποδείχτηκε καταλυτική για τη θετική εξέλιξη της πορείας του. Συζητήθηκαν τα αμέσως επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν με συνέπεια , λογική και με υπευθυνότητα απέναντι στο έργο και στους πολίτες.

Ο βουλευτής Κορινθίας κ. Νίκος Ταγαράς προσπαθούσε για την  υλοποίησή του έργου απο την  θητεία του ως αναπληρωτής υπουργός στο Υπουργείο περιβάλλοντος αλλά λόγω των εκλογών και της αλλαγής Κυβέρνησης σταμάτησε η προσπάθεια.  Η σκέψη όμως παρέμεινε  το επανέφερε και πέτυχε την  Χρηματοδότηση μετά από πέντε χρόνια.

“Χαίρομαι που μετά από καθυστέρηση πέντε χρόνων εγκρίνεται ξανά η Χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ KAI ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΝΕΜΕΑΣ» συνολικής δημόσιας δαπάνης 14,3 εκατομμυρίων ευρώ, από το ίδιο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που είχα την τιμή ως Αναπληρωτής Υπουργός να υπογράψω την ένταξη του έργου και την έγκριση δημοπράτησής του.

Ενδεικτικά περιλαμβάνονται: Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Νεμέας συνολικού μήκους 36χλμ., και ένα αντλιοστασίου 1 Α/Σ και

Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Νεμέας δυναμικότητας Α΄ Φάσης (20ετία).

Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η κατάλληλη διαχείριση των λυμάτων και ο περιορισμός της ανεξέλεγκτης διάθεσή τους στο Δήμο Νεμέας, με αποτέλεσμα την προστασία της βιοποικιλότητας, τη βελτίωση της κατάστασης των υδατικών συστημάτων, την προστασία του εδάφους και των υπόγειων υδάτων από τη ρύπανση, την προστασία και βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Μέχρι σήμερα η ανεξέλεγκτη διάθεση των μη επεξεργασμένων λυμάτων ρυπαίνει τα επιφανειακά ύδατα και τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, ενώ μπορεί να προκαλέσει περιστατικά τοξικότητας και μόλυνσης των κατοίκων και της πανίδας, όπως και υποβάθμισης της χλωρίδας της περιοχής.

Ο Δήμαρχος  Νεμέας κ.Φρούσιος ευχαρίστησε το βουλευτή  κ. Νίκο Ταγαρά για την μεγάλη προσπάθεια του και το αμέριστο ενδιαφέρον του προς το Δήμο και τους δημότες της Νεμέας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ