Εργατικό Κέντρο Κορίνθου- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας

71

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

                                  Σας καλούμε να πάρετε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας που διοργανώνει η ΟΕΒΕ και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου την τρίτη 15/2/2022 και ώρα 12:00 στον πεζόδρομο της εθνικής αντίστασης  , μπροστά από την Εθνική Τράπεζα.

Συνάδελφοι είναι επιτακτική η ανάγκη να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας, ενάντια σε αυτό το κύμα ακρίβειας που κατατρώει τους πετσοκομμένους μισθούς μας , οι υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα με πρόσχημα τις ρήτρες αναπροσαρμογής που δεν είναι τίποτα άλλο από τα χρηματιστηριακά παιχνίδια των βιομηχάνων, για να προσθέσουν στα υπερκέρδη τους ακόμα ένα κομμάτι από το πενιχρό μας εισόδημα και αυτό συνεπικουρείτε από την πρόθυμη κυβέρνηση που αντί να επέμβει μέσω της ΔΕΗ με μείωση των τιμολογίων , ξεπούλησε το Δημόσια ,προσφέροντας άλλοθι στα αρπακτικά να στρώσουν ένα νέο πάρτι στις πλάτες μας .

Τα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης έχουν βυθίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας στην ενεργειακή φτώχεια και εκεί η ανικανότητα των κυβερνόντων έχει χτυπήσει κόκκινο, εκτός αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο και αυτό είναι πρόδηλο μόνο και μόνο αν αναλογιστούμε ότι οι τιμές στα καύσιμα στην Κύπρο που εισάγονται και μεταφέρονται από ελληνικά διαλυστήρια είναι σημαντικά πιο χαμηλές .

Οι εικόνες από συνανθρώπους μας στα ταμεία του σουπερμάρκετ που αφήνουν πίσω προϊόντα από το καλάθι αφού αδυνατούν να τα πληρώσουν ,έχει γίνει κανονικότητα .Ο φόβος μπροστά στο ύψος του λογαριασμού ,αφού αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις τιμές που αναδιαμορφώνονται καθημερινά προς τα πάνω ,δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο .

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά δεν μπορούμε μόνο να επιβιώνουμε .θέλουμε να ζήσουμε πραγματικά με αξιοπρέπεια , για αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας όλον τον κόσμο της μισθωτής εργασίας να δώσει δυναμικά το παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας .

ΖΗΤΑΜΕ :

  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.
  • Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας στις συντάξεις.
  • Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο το λαό. Για να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΩΡΑ 12:00 π.μ.

  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί.