Ερώτηση-Το Νοσοκομείο Κορίνθου είναι έτοιμο να δεχθεί περιστατικά για τον κορωνοϊό…

71

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020 ότι «ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε με 7 νεκρούς  και επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο». Ειδικότερα, ο Κόντε τόνισε ότι αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, ενσκήπτουν προβλήματα.

Σήμερα το νοσοκομείο Κορίνθου δέχθηκε ένα ύποπτο περιστατικό για ασθενή με πιθανή  μόλυνση  κορονοϊού , όπου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας  δεν τηρήθηκε το  απαιτούμενο πρωτόκολλο που αφορά την προστασία των πολιτών από τον θανατηφόρο ιό.

Ειδικότερα :

Ένα  4χρονο αγόρι  έφθασε με τους δικούς του το πρωί στο νοσοκομείο με συμπτώματα βαριάς γρίπης. Στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός, με τους γιατρούς να θέλουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ο μικρός να είναι φορέας του φονικού ιού.

Για το λόγο αυτό, έγιναν στο παιδί οι αρχικές εξετάσεις, που έδειξαν ότι υποφέρει από λοίμωξη. Λίγο μετά τις 12.00 ξεκίνησε η μεταφορά του,  στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” για να συνεχιστεί η νοσηλεία του.

Ως εδώ φαίνονται όλα καλά , αλλά είναι καλά ; Τηρήθηκε το πρωτόκολλο;Οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας σχετικά με το στέλεχος του κοροναϊου ;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες προφυλάξεις .

Δείτε τι ορίζει στο πρώτο άρθρο η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Υγείας:

Στο νοσοκομείο της Κορίνθου , δέχθηκαν το παιδί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών,   και όχι στην είσοδο  όπως ορίζει το πρωτόκολλο ,μάλιστα στο χώρο των επειγόντων  υπήρχαν γύρω στα 50 άτομα .

Στην συνέχεια το παιδί με το  ύποπτο περιστατικό μεταφέρθηκε στο ακτινολογικό , δίχως καμία προφύλαξη για να υποβληθεί σε ακτινογραφία .Έως ότου να μεταφερθεί σε ειδικό θάλαμο ήρθε σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους που αν ήταν τελικά μολυσμένο το παιδί με τον θανατηφόρο ιό μπορούμε να φανταστούμε τον κίνδυνο εξάπλωσης όχι μόνο στην Κόρινθο , αλλά σε ολόκληρη την χώρα.

Το δημοσίευμα αυτό δεν έχει καμία προκατάληψη με το  νοσοκομείο της Κορίνθου , που τόσα έχει προσφέρει στους Κορίνθιους  , στόχος του  είναι η αμερόληπτη και αντικειμενική κριτική που αφορά την προφύλαξη των πολιτών από ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια Υγεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ