Ετσι θα καταλάβεις μέσα σε 5 λεπτά έναν τοξικό άνθρωπο

61

Στην ζωή σου θα συναντήσεις αμέτρητους ανθρώπους.

Κάποιοι από αυτούς θα έχουν θετική επίδραση πάνω σου, θα σου ανεβάζουν την διάθεση, θα περνάς ευχάριστα μαζί τους, κάποιοι άλλοι θα είναι ουδέτεροι και τέλος, κάποιοι θα επιδρούν πάνω σου με αρνητικό τρόπο.

Στο σύμπαν των ανθρώπινων σχέσεων τα άτομα που βρίσκονται γύρω μας μπορούν τα λειτουργήσουν με δύο τρόπους: είτε θετικά, είτε αρνητικά.

back-back-view-blur-2516030_bovary

Η πρώτη κατηγορία είναι οι άνθρωποι που ασκούν απόλυτα θετική επίδραση επάνω μας. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνα τα άτομα που όπου και αν πηγαίνουν «ρουφάνε» από τους γύρω τους την καλή ενέργεια, την αισιοδοξία και την αυτοεκτίμηση. Είναι οι λεγόμενοι τοξικοί άνθρωποι και βρίσκονται παντού ανάμεσά μας.

Τοξικός δεν είναι μόνο ένας υπερβολικά ανταγωνιστικός ή εχθρικός μαζί σου συνάδελφος στο γραφείο, αλλά μπορεί να είναι και η φίλη που σου αραδιάζει τα ψυχολογικά της και μετά δεν ρωτάει τίποτα για εσένα.

Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν τον τρόπο (την μαεστρία θα έλεγαν κάποιοι άλλοι) να βλάπτουν ψυχικά τους γύρω τους. Συχνά, αυτοί οι άνθρωποι (άνδρες και γυναίκες) δεν εντοπίζονται εύκολα.

Συνήθως, λειτουργούν με τρόπο που δεν το παίρνεις χαμπάρι εύκολα, αλλά υπάρχουν και οι φορές που επαναλαμβάνουν έντονα την ίδια συμπεριφορά (ευτυχώς για εμάς).

Βρίσκονται παντού γύρω μας και ζουν μέσα από τις ζωές μας. Τίποτα δεν είναι αρκετό για αυτούς και πάντα θα βρουν κάτι για να σου διαλύσουν την ψυχολογία.

Δυστυχώς, επειδή πλέον πολλοί είναι εκεί έξω που κουβαλούν μαζί τους αρκετά «θέματα» και σίγουρα δεν έχουν κάποια ταμπέλα που να γράφει «μακριά γιατί είμαι πρόβλημα», καλό θα ήταν να αναγνωρίζεις κάποια χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι αυτή η συναναστροφή μαζί τους μόνο κακό θα σου κάνουν.

Ας δούμε πώς μπορείς να εντοπίσεις έναν τοξικό άνθρωπο μέσα σε 5 λεπτά.

Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΏ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ