Ευθύμειο κέντρο -Αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία η 3η ημέρα του Δεκέμβρη

429
Αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία είναι από το 1992 όταν και αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ, η 3η ημέρα του Δεκέμβρη. Ημέρα αφύπνισης η συγκεκριμένη, ημέρες παρέμβασης και οι 365 ημέρες του χρόνου.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε το πρωί στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου για την παρουσία του στην σημερινή εκδήλωση – γιορτή αφορμή της ημέρας ,συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πρόνοιας Σπύρο Ζαχαριά και τον Πρόεδρο του ΚΕΠΑΠ Θεμιστοκλή Κουτσογκίλα.
Η παρουσία είναι το ευγενές και το ελάχιστο.
Η δημοτική αρχή με ουσιαστική παρέμβαση βρίσκεται στο πλευρό του Ευθυμείου και των ατόμων με αναπηρία προχωρώντας σε ενέργειες και παρεμβάσεις που στηρίζουν τις δομές, βοηθούν την καθημερινότητα, καθιστούν εφικτή την ισότητα σε όλους τους τομείς.
Η ουσιαστική παρέμβαση επιτυγχάνεται με συνεχή επαφή και συνεργασία, πρόσφατη είναι η συνάντηση του κ.Δημάρχου με τον νέο Πρόεδρο του Ευθυμείου κ.Μαγκλάση στο Δημαρχείο αλλά και με την συμμετοχή του δήμου Κορινθίων στην υλοποίηση προγραμμάτων όπως του προγράμματος ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ», ενός πλέγματος δράσεων που κινείται στην κατεύθυνση βελτίωσης υποδομών και δημιουργίας νέων, στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.
Οι πράξεις στηρίζουν τους συμπολίτες μας με αναπηρία, πράξεις φροντίζει να κάνει η δημοτική αρχή ώστε η σημερινή ημέρα να μην είναι απλά «μια παγκόσμια ημέρα».