ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΟΙ “ΒΟΡΕΙΟΙ” ΟΙ “ΝΟΤΙΟΙ” ΚΑΙ Ο ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ…

159

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιτς φαίνεται πως έχει επηρεαστεί από τη πολλή δουλειά που είχε αυτό το διήμερο της Συνόδου Κορυφής. 

Ο Βέλγος ανακοινώνοντας μια από τις ιδιαιτέρως σημαντικές συμβουλευτικές συναντήσεις στο περιθώριο της Συνόδου… ξέχασε να συμπεριλάβει τον Έλληνα Πρωθυπουργό!

Κάτι που διόρθωσε λίγα λεπτά αργότερα με πρόσθετη ανάρτηση στο twitter, όπου ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στη συνάντηση. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο αυτός που… ξεχάστηκε να ήταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός και να πήγε καθυστερημένος στην αίθουσα!

Η πρώτη ανάρτηση του Λέιτς:

Και η πρόσθετη: 

Σε θέση μάχης

Ο Σαρλ Μισέλ λοιπόν οργάνωσε αυτές τις συμβουλευτικές συναντήσεις σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια αποδεκτή λύση από όλους και να γίνουν συμβιβασμοί από όλους και στη συγκεκριμένη μετείχαν οι ηγέτες του σκληρού μπλοκ του Βορρά (Δανία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία, Σουηδία) και αυτοί του Νότου (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα), μαζί με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Η προσπάθεια εύρεσης κοινού τόπου για το Ταμείο Ανάκαμψης φαίνεται πως έχει περάσει πια σε άλλο επίπεδο και γίνονται όσες προσπάθειες μπορεί να σκεφτεί η ηγεσία της ΕΕ για να καταφέρει να φτάσει σε συμφωνία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, με δήλωσή του μέσω Facebook, αναφέρθηκε στην πορεία της διαπραγμάτευσης στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

«Βρισκόμαστε σε τέλμα. Τελικά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ΄ότι είχε προβλεφθεί. Υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία ακόμη συζητάμε και που δεν καταφέρνουμε να λύσουμε», τόνισε ο Κόντε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ