Εχει τελειώσει το πολιτικό παιχνίδι πλέον για τον Γεωργιάδη! Θέμα ωρών η παραίτηση του!

99

 

Συγκλονιστικά είναι τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το ρόλο του Άδωνη Γεωργιάδι και τις σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Φρουζή. Ιδίτερα αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της σαββατιάτικης εφημερίδας «δημοκρατία».

Το ρεπορτάζ, που έχει τίτλο «Οι «διαταγές» του Φρουζή στον Άδωνι», αποκαλύπτει ότι «οι υποδείξεις από τον Mr Novartis για τις τιμές των φαρμάκων οι οποίες εν μέρει πέρασαν και στο σχετικό πολυνομοσχέδιο».

Το ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας»:

DimokratiaI

BB979570-F6D1-423A-9E04-1029A4DF7ECF.jpeg

«Ο Φρουζής διέταζε και ο Άδωνις… άκουγε. Αυτό -μεταξύ άλλων- καταγράφεται σε προσωπικό σημείωμα από τα αρχεία των υπολογιστών των υπαλλήλων της Novartis που διαβίβασε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην Προκαταρκτική της Βουλής και φέρνει στο φως σήμερα η «δημοκρατία».

Το σημείωμα το οποίο τιτλοφορείται «Personal Note to MoH 2010 2013» και προφανώς απευθύνεται στον τότε υπουργό Υγείας minister of Health Άδωνι Γεωργιάδη προέρχεται από κάποιο από τα στελέχη της εταιρίας, το πιθανότερο από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, και συνιστά εν πολλοίς οδηγίες προς ναυτιλλομένους.

Το ντοκουμέντο αυτό δείχνει ανάγλυφα πως ο πρώην ισχυρός άντρας της Novartis έδινε ανερυθρίαστα εντολές στον Άδωνι Γεωργιάδη αφήνοντας τις τυπικότητες κατά μέρους και απευθυνόμενός του στον πρώτο ενικό.

«Σε παρακαλώ να παρακολουθείς εκ του σύνεγγυς καθημερινά και προσωπικά την εξέλιξη των ανωτέρω θεμάτων δεδομένου ότι αφορούν το άμεσα επόμενο διάστημα και από αυτά κρίνονται σχεδόν τα πάντα» του λέει χαρακτηριστικά.

Ποια είναι τα ανωτέρω θέματα; Λίγο πολύ ο Φρουζής τού δίνει ειδικές οδηγίες για το πώς να κινηθεί αναφορικά με σημαντικά θέματα του υπουργείου του καλώντας τον για παράδειγμα να σταματήσει τους πειραματισμούς με την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας.

«Σε παρακαλώ σταμάτα τους πειραματισμούς της ΕΠΥ οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι εποχή για πειραματισμούς και ερασιτεχνισμούς. Όλο το σύστημα των διαγωνισμών θα αδρανοποιηθεί μόνο και μόνο επειδή κάποιοι δεν ξέρουν τη δουλειά τους» του λέει χαρακτηριστικά.

Οι πληρωμές

Σε άλλο σημείο του σημειώματος γίνεται αναφορά και στις πληρωμές των νοσοκομείων.

«Εξακολουθεί να υπάρχει χρηματοδοτικό κενό με αποτέλεσμα 40 περίπου μεγάλα νοσοκομεία της χώρας να μην έχουν φάρμακα. Δες το από κοντά γιατί ενώ «χρήματα υπάρχουν» δεν φτάνουν στα νοσοκομεία. 0 Κομματάς χρειάζεται στήριξη» τονίζει ο Φρουζής.

Να σημειωθεί πως ο Θεόδωρος Κομματάς είναι ο γενικός διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας και παραμένει στη θέση αυτή μέχρι και σήμερα αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προχωρήσει σε αντικατάστασή του.

Ενδεικτικό πάντως των στενών σχέσεων ανάμεσα στους δύο άντρες είναι ότι ο νυν αντιπρόεδρος της Ν.Δ ακολούθησε πολλές από τις εντολές Φρουζή».

0 Γεωργιάδης λαμβάνει το σημείωμα με τις οδηγίες για τα off patent, φτιάχνει το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι σχετικές ρυθμίσεις συμπεριλαμβάνοντας εν μέρει όσα του ζήτησε ο Φρουζής αποδίδοντάς τα μάλιστα σε άνωθεν εντολές της τρόικας.

Τις ημέρες εκείνες ο ΣΦΕΕ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία διατυπώνει ενστάσεις επί της επίμαχης ρύθμισης ωστόσο τελικά στις αρχές του Ιανουαρίου του ’14 οι αλλαγές στην τιμολόγηση δημοσιεύονται σε ΦΕΚ.

Δύο εβδομάδες μετά στις 31 Ιανουαρίου ο Άδωνις κόβει περιχαρής την πίτα του ΣΦΕΕ δίπλα ακριβώς στον Φρουζή με τον οποίο όπως αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω όχι μόνο δεν ήταν σε κόντρα αλλά είχαν και τις θερμότερες των σχέσεων», καταλήγει το δημοσίευμα της «δημοκρατίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ