Εύα Καϊλή : Χριστούγεννα στη φυλακή αποφάσισαν οι βελγικές αρχές – Το σκεπτικό της απόφασης

911

Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει η Εύα Καϊλή καθώς το δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες αποφάσισε να παρατείνει την προφυλάκισή της για έναν μήνα για την πολύκροτη υπόθεση του Qatargate, που έχει προκαλέσει πολιτικό «σεισμό».

Το απόγευμα της Πέμπτης το δικαστικό συμβούλιο, περίπου 8 ώρες μετά την απολογία της Εύας Καϊλή αποφάσισε τη συνέχιση της προφυλάκισής της. Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι της, έλαβαν το περιβόητο email το οποίο επιβεβαιώνει ότι θα παραμείνει προφυλακισμένη τουλάχιστον για ένα μήνα στις φυλακές του Χάρεν, καθώς στο Βέλγιο και στις βόρειες χώρες το νομικό καθεστώς προβλέπει ότι η προφυλάκιση επανεξετάζεται κάθε μήνα.

Το σκεπτικό της απόφασης

Το σκεπτικό της απόφασης των βελγικών αρχών είναι ότι η κυριά Καϊλή είναι ύποπτη να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία της έρευνας. Η εν λόγω απόφαση θα κριθεί εκ νέου στις 22 Ιανουαρίου.

 

Η απόφαση

«Θέμα: Απόφαση προδικαστικού συμβουλίου σε περίπτωση διαφθοράς, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και εγκληματική οργάνωση εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία σε φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένα πρόσωπο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προεδρικών τμημάτων του Πρωτοδικείου Παράδειγμα στις Βρυξέλλες.

Με διάταξή του σήμερα το πρωί το προεδρικό τμήμα παρέτεινε την προφυλάκιση του Ε.Κ. με ένα μήνα.

Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του κατηγορητηρίου Τμήμα του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου»

documentonews.gr