Ε, ρε παιδιά, αφού το ζήτησε ο “Μπίμπη”…

109

Η ψείρα βγήκε στο γιακά. «Μαφιόζικες μέθοδοι» ο ένας. «Παρακράτος» ο άλλος. «Πιασμένοι εισαγγελείς» ο τρίτος. Ηχογραφήσεις και υποκλοπές ο παράλλος.

Μιλάμε για σαπίλα και δυσωδία μιας αστικής αρένας…πεντακαθαρήδηδων που σώζουν τη χώρα. Πρόκειται για την ίδια χώρα που «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» (όπως ακούμε στο ηχητικό Παππά – Μιωνή), αλλά 9χρονα παιδάκια λιποθυμούν από την πείνα.

Ο βούρκος υπερχείλισε. Μέχρι τώρα σε αυτή την υπόθεση (για την υπόθεση Νοβάρτις πρόκειται, θυμάστε;…) είχαμε δει μέχρι και εισαγγελείς να βρίζουν εισαγγελείς. Πολιτικούς να βρίζουν πολιτικούς. «Σκευωρούς» να μαλλιοτραβιούνται με «μιζαδόρους». «Λασπολόγους» και «πολιτικές συμμορίες» να πλακώνονται με «διαπλεκόμενους» και «πολιτικους απατεώνες».

Αλλά τώρα το πράγμα έχει και κερασάκι. Τώρα μάθαμε ότι η «παράκληση» του «Μπίμπη» να «εξεταστούν» θέματα που αφορούν έναν επιχειρηματία (όπου Μπίμπης το χαιδευτικό του Νετανιάχου) δεν είναι απλή παράκληση. Στην περίπτωση του «Μπίμπη» η παράκλησή του για τις κυβερνήσεις της Ελλάδας ισοδυναμεί με διαταγή!

Αυτή η προθυμία των “νταραβεριτζήδων”, βέβαια, περνάει στα ψιλά. Ότι στην συνέντευξή του ο κ.Παππάς στο Mega επανάλαβε 8 (!) φορές ότι πήγε στο ραντεβού με τον Μιωνή γιατί υπήρξε «παράκληση», υπήρξε «παρέμβαση», υπήρξε «παραίνεση», γιατί «ζητήθηκε» κοκ από την κυβέρνηση του Ισραήλ, περνάει στα ψιλά!

Από τα κανάλια – τα ίδια κανάλια που η κυβέρνηση έσπρωξε 20 εκατομμύρια διαφημίσεις για την πανδημία, τα ίδια κανάλια που είδαν την καταβολή της πρώτης δόσης των 25 εκατομμυρίων για τις άδειές τους να αναστέλλεται – αυτό το κομματάκι της ηχογραφημένης συνομιλίας των Μιωνή και Παππά, και το οποίο δεν αμφισβητούν ούτε ο ένας ούτε ο άλλος,… χάθηκε!

Χάθηκε! Οτι με τον Μιωνή – που είναι συνεργάτης του Παπασταύρου, που “μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου” κατά τον κ.Σαμαρά – ο κ.Παππάς συναντήθηκε κατόπιν παράκλησης του Ισραήλ, χάθηκε! Και τούτη η…εξαφάνιση συμβαίνει παρότι η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία της το θέμα της υποκλαπείσας συνομιλίας. Αλλά αυτό το σημείο της υποκλοπής, το σημείο με τον «Μπίμπη», μάλλον κάνει…τζιζ. Ας το θυμηθούμε, λοιπόν:

ΠΑΠΠΑΣ. Εντάξει, να σου πω κάτι, το Ισραήλ είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ως χώρα δηλαδή, και στις διακρατικές σχέσεις, δηλαδή με την Ελλάδα πως μας αντιμετωπίζουνε, στα αρχίδια μου για το τι θα πεις για το Παλαιστινιακό. Εντάξει, δεν θα βγεις να πεις είστε εγκληματίες ξέρω γω και τα λοιπά. Τρία πράγματα όμως μπορούμε να κάνουμε; Βγαίνουν λένε για τα δίκαια, ας πούμε, θέλουν την ειρήνη, την έτσι, την αλλιώς. Ενάντια στους εποικισμούς… τώρα δεν χτίζεται η ιστορία έτσι, ξέρεις, συνεργασία με τους δορυφόρους, μας έχει φλομώσει η Mossad στην πληροφορία με τις τελευταίες κινήσεις, όλα τα πάντα, αυτό είναι substance (σ.σ. ουσία) δηλαδή.

ΜΙΩΝΗΣ. Και σου λένε οι άλλοι –αυτή είναι η θέση των άλλων έτσι;- «οι σχέσεις είναι άριστες, σιγά μην αυτή η ιστορία με τον Μιωνή είναι πρόβλημα».

(…)

ΠΑΠΠΑΣ. Δεν με νοιάζει. Εγώ πρέπει να σου πως κάτι, διότι ο Μπίμπη (σ.σ:Μπένγιαμιν Νετανιάχου) του ζήτησε τρία πράγματα και ο Τσίπρας του τα έκανε, ο Τσίπρας του ζήτησε 4-5, ο Μπίμπη του τα έκανε αμέσως… Δεν γίνεται δουλειά… δηλαδή αυτή η (κόκκινη γραμμή) ότι σηκώνει ένα τηλέφωνο και του μιλάει «Τι γίνεται; Πως πας;», αυτό πρέπει να διαφυλαχτεί. Πώς να το κάνουμε; Δεν είναι…

Τι «όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος» που έλεγε και ο Διονύσιος Σολωμός. Μόνο που ο Διονύσιος το έλεγε γιατί είχε θαμπωθεί από την Φραγκίσκα Φράιζερ, την ερίτιμο  θυγατέρα του Αγγλου διοικητή της νήσου. Δεν είχε θαμπωθεί από τον «Μπίμπη»…

 Αντίθετα, θαμπωμένοι από τον “Μπίμπη” ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που τρία πράγματα του ζητούσε του Τσίπρα ο Μπίμπη, ε, τρία έκανε ο Τσίπρας! Αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ. Κι εδώ να δείτε θάμπωμα. Στα όρια της στραβωμάρας: Η ΝΔ, αυτή που αυτές τις μέρες δεν χάνει ευκαιρία να εκδίδει ανακοινώσεις ακόμα και για τα σημεία στίξης των δηλώσεων του Νίκου Παππά και να ζητά την διαγραφή του, για ένα πράγμα δεν έχει βγάλει κιχ: Για το γεγονός ότι μια (!) μόλις μέρα μετά την αποκάλυψη του ηχητικού, ο κ.Παππάς έσπευσε σε συνάντηση με τον εν Ελλάδι ισραηλινό πρέσβη κ.Γιόσι Αμράνι!

Για ένα πράγμα δεν έχει βγάλει η κιχ η κυβέρνηση. Για την ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ μετά από αυτή τη συνάντηση. Απολαύστε την:

«Ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Yossi Amrani συναντήθηκε με τον κ. Νίκο Παππά. Συζήτησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στις σχέσεις των δύο χωρών. Ο Πρέσβης τον ενημέρωσε για την επιτυχή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ. Ο κ. Παππάς είναι η απόδειξη της δικομματικής υποστήριξης των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας».

Αφού λοιπόν «ο κ. Παππάς είναι η απόδειξη της δικομματικής υποστήριξης των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας» (!), αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το… λεπτό κομματάκι της υπόθεσης δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο της νεοδικομματικής αντιπαράθεσης.

Με τα άλλα μπορούν, φυσικά, να… παίζουν όσο θέλουν. Αλλά μερικά πράγματα, πχ ΗΠΑ,. πχ ΝΑΤΟ, πχ ΕΕ, πχ «επενδυτές», πχ τραπεζίτες, πχ εφοπλιστές, πχ Ισραήλ, δεν τα αγγίζουμε…

Ετσι, στην Ελλάδα των «διακριτών εξουσιών», των «μη παρεμβάσεων» της πολιτικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη, του «σεβασμού στο Σύνταγμα», στην Ελλάδα που δεν είναι καμιά… μπανανία να δέχεται εντολές από ξένα κράτη, στην Ελλάδα που δεν είναι ρεμπέτ ασκέρι αλλά συντεταγμένη πολιτεία, στην Ελλάδα που είναι κράτος ανεξάρτητο και όχι κανένα προτεκτοράτο, όταν ο “Μπίμπη” θα κάνει «παράκληση» για υπόθεση επιχειρηματία με την Δικαιοσύνη, τότε οι υπουργοί αυτού του κράτους, της Ελλάδας, οι κυβερνήσεις αυτού  του κράτους, της Ελλάδας, θα προστρέχουν!

Κι αν, κακιά η ώρα, κάτι στραβώσει, αν, βάσκανος μοίρα, μερικά από τα άπλυτα βγουν στη φόρα, τότε οι φίλοι του Μπίμπη, οι ίδιοι που συμμετέχουν στην εργαλειοποίηση του «αντισημιτισμού» ως συκοφαντία από το κράτος του Ισραήλ ώστε οι “Μπίμπηδες” να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις ξένων χωρών, ξέρουν τι θα κάνουν: Θα βγάζουν το σκασμό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ