Ζαχόλη-Μία άγνωστη γωνιά της Κορινθίας που εντυπωσιάζει – Τρεχούμενα νερά, πυκνά δάση και γραφικές λίμνες-φωτο

1111
Ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι και μία φύση που οργιάζει θα συναντήσει κανείς στην Ορεινή Κορινθία,  11 χιλιόμετρα από το παραθαλάσσιο Δερβένι.

Η Ζαχόλη ή αλλιώς Ευρωστίνα, είναι ένα χωριό-έπληξη που λίγοι γνωρίζουν! Παραδοσιακές βρύσες, ξωκκλήσια, πυκνά δάση μαύρης πεύκης και μία φυσική ρεματιά με λίμνες γεμάτες…πέστροφες!

Η Ζάχολη έχει μεγάλη ιστορία, καθώς προϋπάρχει του έτους 1500. Μεταξύ άλλων ανέδειξε δύο σπουδαίους οπλαρχηγούς του 1821, τον Παναγιωτάκη Γεραρή και τον Χρήστο Ζίνη ή Ζαχολίτη.

Σημαντικό αξιοθέατο του οικισμού είναι ο ναός του Αγίου Γεωργίου ο οποίος κτίστηκε το 1811 και ξεχωρίζει για τον αρχιτεκτονικό του ρυθμό με τους 17 τρούλους και τις τρεις αγίες τράπεζες. Μια μαρμάρινη ομορφοσκαλισμένη πινακίδα στον περίβολο του ναού αποκαλύπτει στον επισκέπτη την ιστορία των 7 κυπαρισσιών.

Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε το ξωκκλήσι της Παναγίας των Καταφυγίων, το οποίο είναι χτισμένο στο κοίλωμα ενός βράχου.

Από τα must-see του χωριού το Ρέμα των Μύλων!  Ένας ειδυλλιακός χώρος γεμάτος τρεχούμενα νερά, λιμνούλες γεμάτες πέστροφες, ξύλινα γεφύρια, πάπιες και ένα πανέμορφο εκκλησάκι.

Τη Ζάχολη διασχίζει στο μέσο ο Ζαχολίτικος ποταμός, όπου σε ένα τμήμα του μήκους 600 μέτρων έχουν γίνει έργα ανάπλασης. Απολαύστε την διαδρομή και νιώστε το μεγαλείο της φύσης στο έπακρο!

Πως θα πάτε στην Ευρωστίνα

Μέσω της Ολυμπίας Οδού μπορείτε γρήγορα και άνετα να φτάσετε στην Ευρωστίνα. Μόλις 2 ώρες μακρυά από την Αθήνα, η φύση σας περιμένει για να σας χαρίσει στιγμές απόλυτης χαλάρωσης…

πηγή-passenger.gr