Ημέρες… Πάσχα θα θυμίσουν τα μέτρα που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ. το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

74

Ημέρες… Πάσχα θα θυμίσουν τα μέτρα που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ. το τριήμερο της Πρωτομαγιάς προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο μετάδοσης και μεταφοράς του κορωνοϊού από τα αστικά κέντρα στην επαρχία.

Το τριήμερο χαρακτηρίζεται από τους λοιμωξιολόγους ιδιαίτερα κρίσιμο, λίγες μέρες μάλιστα πριν αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνας.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται επί ποδός για την προετοιμασία και τον σχεδιασμό των μέτρων που θα μπουν σε εφαρμογή.

Ειδικότερα, δεδομένο πρέπει να θεωρείται το σφράγισμα των διοδίων, αλλά και όλων των παράδρομων των εθνικών οδών -όπως δηλαδή έγινε και τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας-, προκειμένου κανένα όχημα να μην περνά χωρίς να υφίσταται έλεγχο.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο θα μπουν και μεγάλοι οδικοί άξονες όπως οι Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.λπ. Παράλληλα συνεχείς θα είναι οι έλεγχοι σε σταθμούς ΚΤΕΛ και λιμάνια.

Στόχος είναι να αποτραπούν άσκοπες μετακινήσεις πολιτών προς τις εξοχικές και παραθεριστικές τους κατοικίες και να αποφευχθεί η συγκέντρωση πλήθους κόσμου σε άλση, παραλίες και αλλού.

Παράλληλα, υπό συζήτηση βρίσκεται το ενδεχόμενο κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς να επιβάλλονται πιο «τσουχτερά» πρόστιμα για μετακίνηση ακόμα και στην ίδια περιφερειακή ενότητα και εξονυχιστικός έλεγχος των μετακινήσεων τύπου «Β4» που αφορούν παροχή βοήθειας σε άτομο.

Συνολικά περίπου 3.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν στα μέτρα για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, ενώ ιδιαίτερα εμφανής θα είναι και η παρουσία περιπολικών και μηχανών της ΔΙΑΣ σε κομβικά σημεία που οδηγούν προς τα Μεσόγεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ