Ημερίδα λήξης του έργου e-Sisifos: Ψηφιακό χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας

68

 Στις 30 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα του έργού e-Sisifos, με στόχο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου.

Την έναρξη της ημερίδας έκανε η κα Γιώτη Πολυξένη, μέλος της ερευνητικής ομάδας της Rap Media, η οποία ήταν και η συντονίστρια της ημερίδας.

Ο λόγος δόθηκε  αρχικά για σύντομους χαιρετισμούς, στον κο  Κατσή Αθανάσιο, Καθηγητή και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στον κο  Ραψωματιώτη Δημήτριο, Συντονιστή του έργου, στην κα Γεωργογιάννη Νικολέττα, Υπεύθυνη του έργου για την Best Cybernetics, και στην κα Τσακίρη Δέσποινα, Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου και Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πα.Πελ.

Όλοι τόνισαν την σπουδαιότητα του έργου για την Κορινθία και ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες. Ειδικότερα ο κος Ραψωματιώτης ευχαρίστησε τον κο Δουλαβέρα Αριστείδη, ο οποίος στήριξε το έργο από την πρώτη στιγμή.

Ακολούθησε παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου από εκπροσώπους των τριών εταίρων. Η κα Αλεξοπούλου Μαλβίνα, αρχαιολόγος  & μέλος της ερευνητικής ομάδας της Rap Media, παρουσίασε την πορεία του έργου καθώς και τα άμεσα και έμμεσα αποτελέσματα αυτού. Η κα Ξέστερνου Μαρία, Επίκουρη καθηγήτρια & μέλος της ερευνητικής ομάδας του Πα.Πελ, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της πλατφόρμας e-Learning σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και  τέλος ο κ.Ζώντος Μάκης, επιστημονικός υπεύθυνος της Best Cybernetics, παρουσίασε τα εύχρηστα εργαλεία που δημιουργήθηκαν , το portal, την εκπαιδευτική πλατφόρμα e-Learning και την εφαρμογή mobile app.

To e-Sisifos μπορεί να ολοκληρώνεται ως πρόγραμμα, αλλά το ταξίδι του με πρωταγωνιστές όλους εσάς που αγαπάτε την Λαογραφία και θέλετε να κρατήσετε ζωντανό τον πολιτισμό της Κορινθίας μόλις αρχίζει!

Εσείς έχετε στα χέρια σας τον πολιτιστικό πλούτο της Κορινθίας και μέσω του e-Sisifos ένα κομμάτι από  αυτό τον  πλούτο ψηφιοποιήθηκε και  θα συνεχίζει να ψηφιοποιείται από εσάς, τώρα πια,  προκειμένου να μείνει ζωντανός  στα χρόνια και να περάσει στις επόμενες γενιές.

Προσδοκία και υπόσχεση και των τριών εταίρων του e-Sisifos  όλο αυτό το έργο να συνεχιστεί και να  συμβάλλει στην πνευματική τόνωση της Κορινθίας μας, καθώς και να πραγματοποιηθεί και σε άλλες περιοχές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ