Η άλλη άποψη για την Αγία Παρασκευή

96
MATMAT-696x416
Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης, ΜΑΤ και αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, βρέθηκαν στην άνω πλατεία Αγίας Παρασκευής για να «καταστείλουν» με δακρυγόνα και κυνηγητό τον συνωστισμό, δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι κάθονταν στα παγκάκια και βρισκόντουσαν στην πλατεία.
Μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για «υπαίθριο πάρτι», «τεράστιο.. πάρτι νεαρών» και άλλα αντίστοιχα.
Παράλληλα, ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Ζορμπάς έκανε λόγο για «άβατο εδώ και πολλά χρόνια», ενώ υποστήριξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της πλατείας δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. «Αυτοί που συγκεντρώνονταν , εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή , οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές , Σπάτα , Παιανία , Χαλάνδρι , Αιγάλεω , Γλυκά Νερά , Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος.
Ολόκληρη η ανάρτηση του δημάρχου:

Οι ντόπιοι παράγοντες και τα τραπεζοκαθίσματα
Αξίζει να σημειωθεί η επισήμανση που συνόδευε το βίντεο που ανάρτησε ο διασώστης προσφύγων, Ιάσωνας Αποστολόπουλος, ο οποίος διαμένει στη γειτονιά. «ΜΑΤ και δέλτα τώρα στην γειτονιά μας, στην πάνω πλατεία Αγίας Παρασκευής. Ρίχνουν δακρυγόνα και κυνηγάνε τον κόσμο που καθόταν στα παγκάκια. Από χτες, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς προσπαθεί να ταυτίσει όσους-ες πίνουν μπύρα στην πλατεία με διακίνηση ναρκωτικών! Λέει επίσης ότι όσοι μαζεύονται στην πλατεία δεν είναι από την Αγία Παρασκευή και θα μολύνουν το προάστιο με κορονοϊό» αναφέρει, προσθέτοντας ότι «εδώ και χρόνια διάφοροι ντόπιοι παράγοντες θέλουν να βάλουν χέρι στην πλατεία και να την γεμίσουν τραπεζοκαθίσματα».
«Τα ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή,με τα μάτια ενός αυτόπτη γείτονα»
Παράλληλα, παραθέτουμε την ανάρτηση ενός πολίτη-αυτόπτη μάρτυρα με τον οποίο το TPP ήρθε σε επικοινωνία και επιβεβαίωσε τα γραφόμενα του. «Τα ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή,με τα μάτια ενός αυτόπτη γείτονα» είναι τίτλος της ανάρτησης του δικηγόρου Ραχιώτη Γιάννη, κατοίκου της περιοχής.
«Σήμερα το πρωί όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ προβάλουν με πανομοιότυπες λέξεις τίς .διαρροές “αστυνομικών πηγών” δηλαδή του υπεύθυνου τύπου του κ Χρυσοχοίδη για “επιθέσεις κατά των ΜΑΤ στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής από 300 άτομα που έκαναν αυτοσχέδιο πάρτυ”
Επειδή μένω δίπλα , είδα χθές βράδυ όπως καθε βράδυ επί χρόνια, όλες τις εποχές, πλην του Χεειμώνα να μαζεύονται οι -νέοι- κάτοικοι της περιοχής στην επάνω πλατεία. Ηταν περίπου 200-300 άτομα . Συνήθως είναι τα διπλάσια και παραπάνω. Λόγω του μεγέθους της πλατείας δεν είχες την εντύπωση μεγάλου συγχρωτισμού εκτός από ορισμένα σημεία. .Δεν επρόκειτο γιά αυτοσχέδιο πάρτυ, [ δεν είχε μουσικές ή χορό κλπ] αλλά γιά τη συνήθη βραδυνή συνάντηση των νέων (και όχι μόνο) της περιοχής. Ενώ θα ήταν απλό οποιαδήποτε δημόσια αρχή , ο Δήμος η άλλος να ζητήσουν από τον κόσμο να αραιώσει όπου υπήρχε πυκνότητα, έστειλαν κατ’ ευθείαν τα ΜΑΤ και επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά με το γνωστό τρόπο – τακτική στους ανθρώπους που κάθονταν στις κερκίδες και τα παγκάκια… Αμέσως μετά δόθηκε γραμμή στά παπαγαλάκια του Υπουργείου δημόσιας τάξης στα ΜΜΕ να το παρουσιάσουν σαν αυτοσχέδιο πάρτυ και σαν …επίθεση του κόσμου στα ΜΑΤ ( που προφανώς περνούσαν τυχαία…) .Μιά ζωή τα ίδια …»
Χτες Τετάρτη και για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ προκλήθηκε νέα ένταση στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ότι η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα είναι κλειστή μέχρι νεωτέρας από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Παρότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν από το απόγευμα την πλατεία, στο χώρο συγκεντρώθηκαν δεκάδες νεαροί που διαμαρτύρονταν για την κυβερνητική απόφαση και για τα γεγονότα της προηγούμενης μέρας.
Οταν η αστυνομία επιχείρησε να τους απομακρύνει οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με συνθήματα («έξω απ’ την πλατεία η αστυνομία»), με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να υποχωρούν περί τις 21:15 επιστρέφοντας μπροστά από τα λεωφορεία τους, παραμένοντας σε “στάση αναμονής”. Οι περίπου 200 συγκεντρωμένοι μετά την παραμονή τους στην πλατεία  κρατώντας αποστάσεις μεταξύ τους, αποχώρησαν από το κέντρο της πλατείας και παρατάχθηκαν απέναντι από τα ΜΑΤ επί της οδού Αγίου Ιωάννου. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει από την πλατεία.
Πηγή: ellinofreneianet.gr, Το ΠΟΝΤΙΚΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ