Η Έλενα Κονομόδη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας…?

2073
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται εδώ και καιρό σε φάση αναζήτησης νέων ηλικιακά και φρέσκων προσώπων για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά του σε όλη την Επικράτεια. Για την Κορινθία είναι γνωστό ότι “έχει πέσει στο τραπέζι” το όνομα της γνωστής δικηγόρου Έλενας Κονομόδη, η οποία είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο και μάλιστα με αξιώσεις.
Πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ανήκει στη “γενιά των 30ρηδων της Κουμουνδούρου”, προέρχεται από την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει την τεχνοκρατική και ακαδημαϊκή επάρκεια σε σημαντικούς τομείς όπως τα τραπεζικά-“κόκκινα δάνεια”, τη στέγαση, τη δικαιοσύνη, τον αθλητισμό κ.λπ. ώστε να μπορεί να συνδράμει σημαντικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το βιογραφικό της αναλυτικά: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Είναι πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών (2008) και Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Παν/μιου Πελοποννήσου (2016). Έχει λάβει μεταπτυχιακούς τίτλους από τις Νομικές Σχολές Αθηνών-Bordeaux στο “Εξειδικευμένο (ευρωπαϊκό) Δημόσιο Δίκαιο” (2010) και το Πάντειο Παν/μιο στο “Διεθνές Οικονομικό, Χρηματοοικονομικό και Τραπεζικό Δίκαιο”(2014). Σήμερα εκπονεί διδακτορική διατριβή στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών με θέμα: “Η κοινωνική προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος στη στέγαση”.
Από το 2010 ασκεί γενική μαχόμενη δικηγορία διατηρώντας προσωπικό γραφείο στην Κορινθο και την Αθήνα με κύρια αντικείμενα τα κόκκινα δάνεια, την προστασία α΄κατοικίας (“ν.Κατσέλη-Σταθάκη”), αλλά και το δημόσιο δίκαιο. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.000 παραστάσεις στα Δικαστήρια της Αττικής και της Πελοποννήσου και έχει χειριστεί με επιτυχία αντίστοιχο αριθμό υποθέσεων οφειλετών/υπερχρέωσης δικαστικά ή εξωδικαστικά. Είναι δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω και μέλος του ΔΣΑ.
Από το 2010 και μέχρι σήμερα παράσχει δωρεάν νομική βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες (ΕΕΤΗΔΕ, κόκκινα δάνεια, άσυλο, οικογενειακές υποθέσεις) στα πλαίσια κοινωνικής δράσης διαφόρων φορέων.
Μέλος του Συντονιστικού της Γρ.Τμ.Κοινωνικής Πρόνοιας &Αλληλεγγύης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ειδικότερα βασικό μέλος της ομάδας εργασίας σχετικά με την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και την προστασία της α’ κατοικίας και μέλος ΟΜ Δικηγόρων.
Κατά τα μαθητικά της χρόνια έχει κάνει πρωταθλητισμό στην κολύμβηση με πανελλήνιες διακρίσεις (ΝΟ Κορίνθου, Πανελλήνιος ΓΣ), μέλος Τμήματος Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
πηγή-ekorinthos.gr