Η ένστολη αλητεία και ο πολιτικός της προϊστάμενος

99

Οπως αναμενόταν το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο της κυβέρνησης  που ουσιαστικά θέτει ασφυκτικά μέχρι εντελώς απαγορευτικά πλαίσια για την πραγματοποίηση λαϊκών διαδηλώσεων πήρε ψήφο επιδοκιμασίας στην βουλή από το κυβερνητικό κόμμα, το μόρφωμα της Φώφης και το ακροδεξιό συνονθύλευμα του Βελόπουλου.

Από τους 288 βουλευτών, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι 187, ενώ κατά οι 101.
Πονοκέφαλος δημιουργήθηκε στο υπό κατεδάφιση μόρφωμα της Φώφης αφού όμως αναμενόταν Παπανδρέου και Καστανίδης δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία, εκφράζοντας την δυσφορία τους με την επιλογή της ηγεσίας του κόμματος τους να γίνει ουρά του Κούλη και η αυριανή  έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα προσπαθήσει να βρει τρόπους αντιμετώπισης των διαφοροποιήσεων.

(Εχουν γραφτεί κάποια σενάρια ότι έχει κλειστεί παρασκηνιακό ντιλ μεταξύ Φώφης και Κούλη. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που δημοσιεύονται, δεν ήταν μια “αυτοκτονική” επιλογή της Γεννηματά να συμπαραταχτεί με την κυβέρνηση. Αντίθετα ήταν μια συνειδητή απόφαση στα πλαίσια ενός σχεδιασμού. Αυτός θέλει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να εκτιμάει ότι δεν θα είχε πιθανότητες, το κόμμα τους, κοινοβουλευτικής επιβίωσης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές οπότε υπάρχει συμφωνία με την Ν.Δ η Φώφη να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ., και το ΚΙΝΑΛ να συνεργαστεί με την Ν.Δ στις επόμενες εκλογές με πρωτοκλασάτα στελέχη του να συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια του κυβερνητικού κόμματος.
Στην σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος, όπου και θα συζητηθεί η πρόταση του Α. Λοβέρδου -και όχι μόνο- να διαγραφούν Παπανδρέου και Καστανίδης, ίσως δοθούν απαντήσεις και σ’ αυτά τα ερωτήματα.
Σε κάθε περίπτωση ίσως να είναι χωρίς ουσιαστική σημασία το να ασχολούμαστε με ένα πολιτικό πτώμα)..

Μικροκομματικές καντρίλιες όλα αυτά,. και καλύτερα να τα προσπερνάμε.

Εμείς να κρατήσουμε δυο πράγματα από τις σχεσινές διαδηλώσεις και την αντίδραση της κυβέρνησης. Το πρώτο είναι ότι ο φόβος αρχίζει να αλλάζει πλευρά. Είχαμε πολύ καιρό να δούμε τόσο μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, (δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στις χθεσινές διαδηλώσεις στην Αθήνα συμμετείχαν περίπου 25.000 άτομα).

Το δεύτερο είναι ότι δεν υπάρχει πια σε κανέναν αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με μια αδίστακτη κυβέρνηση έχοντας έναν υπουργό προστασίας του συστήματος που βρίσκεται σε  παραληρηματικές  καταστάσεις.
Μόνο σε μια τέτοια ψυχική κατάσταση αν βρίσκεται κανένας μπορεί να μην αντιλαμβάνεται το όργιο μπατσάδικης καταστολής που υπήρξε και να μιλάει για “διαδηλωτές – δολοφόνους που πέταξαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών με σκοπό να τους σκοτώσουν”.

Οταν καλύπτεις δημόσια τις απρόκλητα δολοφονικές επιθέσεις των μπάτσων σε βάρος των διαδηλωτών, δεν κάνεις απλώς επίδειξη ισχύος αλλά αναλαμβάνεις εκ των προτέρων την ευθύνη για το ότι θα προκύψει από τις “επιδόσεις” της ένστολης αλητείας. Και τότε κ. Χρυσοχοϊδη θα λογοδοτήσετε και όχι απαραίτητα στην αστική δικαιοσύνη.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ