Η Αβάσταχτη “ελαφρότητα” του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης…Βάζει σε κίνδυνο 2.200.000€-φωτο

1788
Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
(ή Πώς να χάσετε 2.200.000€)
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος παραδέχθηκε δημόσια ότι το έργο “ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΣΤΑΦΙΔΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ (Α.Σ.Ο.) ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ” είναι πιθανόν να μην υλοποιηθεί!!!
Πρόκειται για την μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος μας με το ποσό των 2.184.045€.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή το “κληρονόμησε” από την προηγούμενη που κατάφερε να το εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία συνεδριακού χώρου, αίθουσας κινηματογραφικών προβολών, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και δημοτικής βιβλιοθήκης.
Δηλαδή για ένα Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ από τον Δήμο μας.
Τα οφέλη από την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτών-συνέδρων σε όλη την διάρκεια του έτους, θα είναι μεγάλα για την τοπική οικονομία.
Σημαντική θα είναι και η αίθουσα κινηματογραφικών προβολών για τους χειμερινούς μήνες, που δεν υπάρχει στο Δήμο μας, ενώ η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα βρει επιτέλους μια αξιοπρεπή και ασφαλή στέγη.
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ την ένταξη του έργου και με την γνωστή σε όλους πλέον βραδύτητα της Δημοτικής Αρχής, ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ για τροποποιήσεις προϋπολογισμού (ως συνήθως) για το “Υποέργο 1 – Εκπόνηση μελετών” λόγω λάθους εγγραφής του ποσού χρηματοδότησης!!!
Αλήθεια με ΠΟΣΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ μπορεί να αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή την πιθανότητα να ματαιωθεί η υλοποίηση αυτού του έργου που θα αναβάθμιζε την πόλη του Ξυλοκάστρου αλλά και το Δήμο μας συνολικά;
Και τι θα πει στους δημότες;
Δυστυχώς (το) χάσαμε;
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο απευχόμαστε, θα είναι ΥΠΟΛΟΓΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ για μια ακόμη ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για το Δήμο μας.
Για την άλλη ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ δημιουργίας Πολιτιστικού Πολυχώρου στις Αποθήκες Φραντζή θα επανέλθουμε.