Η αλήθεια για τους Έλληνες ψαράδες και τα Ίμια.

101

Ακόμα ένα ψέμα που τρέφει τον εθνικισμό, την τσάμπα μαγκιά, και το δήθεν δίκιο της Ελληνικής πλευράς προπαγανδίζει το Open του Σαββίδη.

Τα ψέματα:

1) Καλύμνιοι ψαράδες απλώνουν τα δίκτυα τους στην περιοχή μεταξύ Καλύμνου και Ιμίων – εντός δηλαδή Ελληνικών χωρικών υδάτων.

2) Σκάφος του Τουρκικού λιμενικού πλησιάζει απειλητικά το καΐκι, αδιαφορώντας για την παραβίαση των συνόρων.

3) Προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να διώξει τους ψαράδες από την περιοχή.

4) Οι ψαράδες είναι ψύχραιμοι

5) Οι Τούρκοι μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν.

Η αλήθεια. Πριν πούμε οτιδήποτε, να θυμίσουμε πως κάποιος ηλίθιος δήμαρχος έγινε αφορμή να γίνουν οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, να χάσουν τη ζωή τους 3 άνθρωποι και να οδηγηθούμε στα πρόθυρα μιας ένοπλης σύρραξης που θα κατέστρεφε τις δύο χώρες.

Σήμερα πάλι ο ίδιος δήμαρχος Καλύμνουαμετανόητος για το αίμα που έχει στα χέρια του, πάει να μας βάλει όλους σε περιπέτειες.

Τι συμβαίνει λοιπόν:

1) Η υπεραλίευση στο Αιγαίο έχει οδηγήσει εδώ και πολλά χρόνια τους Έλληνες ψαράδες στα Τουρκικά παράλια, εκεί που υπάρχει ψάρι. Βλέπετε, τα ψάρια δεν ξέρουν από σύνορα.
Οι ψαράδες πάνε λοιπόν και ρίχνουν δίκτυα τόσο στα Ελληνικά όσο και τα Διεθνή ή Τουρκικά ύδατα. Δεν τους κατηγορώ, αλλά ας μην μας το παίζουν και θύματα.
Παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα των γειτόνων και το γνωρίζουν.

2) Σε κανένα video το Τουρκικό λιμενικό δεν πλησιάζει απειλητικά. Μάλιστα μειώνουν ταχύτητα. Είναι δε πρακτική όταν ένα σκάφος, οπουδήποτε, πάει να παραβιάσει χωρικά ύδατα, σκάφη του λιμενικού ή του ναυτικού να μπαίνουν μπροστά να το ανακόψουν.
Ούτε καν αυτό δεν κάνουν τα φουσκωτά του Τουρκικού Λιμενικού. Πάνε δίπλα και ενημερώνουν τους ψαράδες ότι δεν βρίσκονται σε Ελληνικά ύδατα.

3) Οι ψαράδες κακώς παραβιάζουν ύδατα ξένης χώρας. Μπορεί να έχουν συμφέρον να τα λένε αυτά, αλλά εμείς δεν έχουμε διάθεση να τρέχουμε για επιστράτευση για δυο τσιπούρες.
Λυπάμαι που τους απογοητεύω, τα παράπονά τους σε όσους ασκούν εξωτερική πολιτική, που δυναμιτίζει τις σχέσεις των δύο χωρών.

4) Οι Έλληνες δεν είναι καθόλου ψύχραιμοι. Βρίζουν τους Τούρκους. Το χειρότερο, τα video που βάζουν στα κανάλια τα βλέπουν εθνικιστές στην Τουρκία και ίσως απαιτήσουν σκληρότερες απαντήσεις από τους δικούς τους. Ειδικά όταν έχεις άδικο, δεν είναι καλή τακτική οι λεονταρισμοί.

5) Οι Τούρκοι λιμενικοί τουλάχιστο μένουν στα δικά τους ύδατα. Οι Έλληνες ψαράδες είναι αυτοί που θέλουν να πάνε και στα ξένα χωράφια, πιο σωστά στα νερά των γειτόνων. Φυσικά για το κέρδος. Ως διεθνιστής δεν θέλω σύνορα. Δυστυχώς όμως η κατάσταση είναι τέτοια που οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών είναι πολύ τεταμένες. Υπάρχει καχυποψία, ιδιαίτερα όταν ΜΜΕ μεγιστάνων που οπλοφορούν και έχουν στρατό από τραμπούκους χρησιμοποιούν την κατάσταση για να δημιουργήσουν κλίμα.

Συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία. Είναι καλύτερο και για τους ψαράδες της Καλύμνου. Σίγουρα δεν θα ήθελαν ένα θερμό επεισόδιο στην περιοχή τους, δίπλα στα σπίτια τους.

Δυστυχώς θα πρέπει κάποιοι να κάνουν την αυτοκριτική τους ως ψηφοφόροι. Μην πιστεύετε πολιτικούς. Στα Ίμια ο Δήμαρχος έκανε τον καμπόσο από το γραφείο του, άλλοι την πλήρωσαν. Τα ίδια θα γίνουν και τώρα αν, ω μη γένοιτο…

Μην πιάνεστε κορόιδα. Αν πριν τα Ίμια ψαρεύατε εκεί ανενόχλητοι και τώρα δεν μπορείτε αυτό οφείλεται στο Δήμαρχο και τους πολιτικούς που δημιούργησαν το πρόβλημα.
Το 1996 την πατήσαμε άσχημα. Ίσα που τη γλυτώσαμε από το να χαθεί ο στόλος από την Τουρκική Αεροπορία.
Αυτό φυσικά οφείλονταν στην αντιπαράθεση στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.
Όμως σήμερα είμαστε σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Μην ψαρώνετε. Κάποιοι θέλουν να πεθάνουμε γι αυτούς. Δεν τους κάνουμε το χατήρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ