Η ανάπλαση του Ισθμού στη συνάντηση του δημάρχου Κορινθίων με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

1244

Έργα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ συζήτησαν στην συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, ο Δήμαρχος Κορινθίων  κ.Βασίλης Νανόπουλος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας.

Πρόκειται για ένα πλέγμα σημαντικών, αναπτυξιακών έργων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους, έργα που απαιτούν την συνεχή και αγαστή συνεργασία προκειμένου να προετοιμαστούν, να διεκδικηθούν και εν τέλει να χρηματοδοτηθούν.

«Συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου άριστα ώστε να εξασφαλίσουμε περισσότερα έργα μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία για το δήμο Κορινθίων και τους δημότες του. Η επικοινωνία και οι επαφές με τον κ.Περιφερειάρχη είναι συνεχής, άλλωστε ο στόχος μας είναι κοινός» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με το πέρας της συνάντησης.

Στην διάρκεια της ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον κ.Δήμαρχο δύο αναθηματικές πλάκες με ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή του Ισθμού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οποίες θα τοποθετηθούν στο χώρο με το πέρας της ανάπλασής του. Ο Δήμαρχος Κορινθίων μάλιστα συνόδευσε τον κ.Περιφερειάρχη στην αυτοψία που πραγματοποίησε στον Ισθμό αμέσως μετά την συνάντηση τους. Ο κ. Νίκας στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τους δήμους και τους δημάρχους Κορινθίων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την άριστη συνεργασία τους στο έργο αναβάθμισης της περιοχής του Ισθμού που εκτελεί η Περιφέρεια. «Συνεργαζόμαστε άριστα με όλους και τους ευχαριστώ! Το ΤΑΙΠΕΔ, το ΔΣ της Διώρυγας Κορίνθου, τους δημάρχους Κορίνθου και Λουτρακίου, γιατί φτάσαμε στον κοινό τόπο και κάνουμε έργα για την ανάπτυξη και την προβολή του Ισθμού , της Κορινθίας, της Πελοποννήσου. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε εδώ ένα πάρκο το οποίο θα επισκέπτονται όλο το χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών.

 

 

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε την επέκταση του χώρου υποδοχής των τουριστών, την αύξηση των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης, την επέκταση των περιφράξεων, την σήμανση της οδικής αρτηρίας και βεβαίως την αποκάλυψη της προτομής του Χαριλάου Τρικούπη την 1η Οκτωβρίου στις 19:00 το απόγευμα από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

«Συνδράμουμε στα έργα που εκτελεί η περιφέρεια ως δήμος Κορινθίων για την ανάπλαση και αναβάθμιση του Ισθμού. Είναι χρέος μας να δώσουμε στο Κανάλι την φροντίδα, την προβολή και την αίγλη που του αρμόζει, βάζοντας τέλος σε μια φθίνουσα πορεία χρόνων. Η Διώρυγα είναι ένα μνημείο παγκόσμιας φήμης και ως τέτοιο πρέπει οι δήμοι, η περιφέρεια, η πολιτεία, να το αντιμετωπίσουμε και αυτό κάνουμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.