Η απίστευτη απόδραση από τις φυλακές Κορίνθου: Από την κεντρική πύλη και έφυγε με Mercedes

110

Την κατάθεση του κρατούμενου καταδικασμένου για απάτες που απέδρασε από τις φυλακές Κορίνθου φέρνει στο φως της δημοσιότητας το iefimerida.gr.

Ο κρατούμενος κατάφερε να πατήσει το μπουτόν της κεντρικής πύλης και να φύγει κύριος, μπαίνοντας στη Mercedes έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα που τον περίμενε η πρώην σύζυγός του.

Η υπόθεση εξελίσσεται πλέον σε ένα δικαστικό θρίλερ καθώς ο κρατούμενος που απέδρασε μετά τις έρευνες και τη σύλληψή του κατήγγειλε πως έδωσε το ποσό των 60.000 ευρώ σε τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους για να κάνουν τα… στραβά μάτια και να μπορέσει να βγει από τη φυλακή ανενόχλητο.

Η δικογραφία
Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης που δημοσιεύει σήμερα το iefimerida.gr, ο κρατούμενος κατάφερε να αποδράσει στις 11 Νοεμβρίου. Το περιστατικό έγινε στις 15:20 το μεσημέρι. «Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ανωτέρω τόπο και χρόνο, ο ως άνω κατηγορούμενος, απέδρασε από το Κ.Κ. Κορίνθου, όπου κρατούνταν συνέπεια καταδικαστικών αποφάσεων και συγκεκριμένα, καθ΄ον χρόνον βρισκόταν στον περίγυρο του καταστήματος κράτησης, όπου προέβαινε σε εργασίες και εκμεταλλευόμενος την έλλειψη συνοδών του Φυλακτικού Τμήματος, καθώς και την ανοιχτή πόρτα του θυρωρείου του καταστήματος, απέδρασε προφανώς διανοίγοντας τη συρόμενη πόρτα του περιγύρου του καταστήματος, προ της οποίας βρίσκεται η Παλαιά Εθνική οδός Κορίνθου- Άργους», επισημαίνεται αρχικά στη δικογραφία, ενώ στη συνέχεια αναφέρεται χαρακτηριστικά πως τον περίμενε η πρώην σύζυγός του με τα δύο ανήλικα παιδιά τους μέσα στη Mercedes για να φύγουν!

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ο κρατούμενος εντοπίστηκε τελικά σε σπίτι στην Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Η κατάθεση του δραπέτη
Ο δραπέτης στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ανέφερε πως κατάφερε μέσα στις φυλακές να αποκτήσει επαφές με σωφρονιστικούς υπαλλήλλους. Ένας από αυτούς μάλιστα τον βοήθησε να «περάσει», σύμφωνα με τα λεγόμενά του, και ένα κινητό τηλέφωνο, πληρώνοντας 800 ευρώ, προκειμένου να μπορεί να μιλάει με τα δύο παιδιά του. Ο ίδιος στη συνέχεια περιέγραψε στην κατάθεσή του ακόμη και τα όσα του έλεγε ένας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους «να αποκλείσει όλους τους άλλους» και να «μιλάς μόνο μαζί μου για οτιδήποτε χρειαστείς».

Όμως ο κρατούμενος δεν μπόρεσε να αποκλείσει έναν άλλο σωφρονιστικό υπάλληλο που του είχε πει πως θα μπορούσε να τον βοηθήσει να αποδράσει και πως η «δουλειά» θα κόστιζε 60.000 ευρώ. Ο κρατούμενος μίλησε τηλεφωνικά με τη σύζυγό του, η οποία έλαβε όλες τις οδηγίες για να βρει τα χρήματα και να συναντήσει τον έναν σωφρονιστικό υπάλληλο σε μία ταβέρνα, όπερ και εγένετο, σύμφωνα με την κατάθεσή της.

Όταν ο σωφρονιστικός υπάλληλος επέστρεψε στη φυλακή εκείνος έκανε εργασίες στον προαύλιο χώρο. «Εγώ παράτησα το πινέλο, μπήκα στο θυρωρείο και πάτησα το κουμπί για να ανοίξει η πύλη, αφού είχα ακούσει την κόρνα από τη γυναίκα μου που ήταν απέξω και με περίμενε με την Mercedes. Τότε φύγαμε με τη γυναίκα μου», είπε στην κατάθεση τους στους αστυνομικούς.

Συνολικά για την υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέοι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Ένας αρχιφύλακας και δύο φύλακες (ο ένας είχε υπηρεσία την ώρα της απόδρασης και ο άλλος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια). Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ οι συνήγοροί τους υποστηρίζουν ότι η δικογραφία βασίζεται στην κατάθεση του 45χρονου βαρυποινίτη και όχι σε αδιάσειστα στοιχεία.

Πηγή: iefimerida.gr