Η απολογία του πατέρα της 6χρονης στον Ανακριτή Κορίνθου

786

Το κατώφλι του κ. Ανακριτή Κορίνθου πέρασε σήμερα στις 10:00 το πρωί, ο 42χρονος πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε την Δευτέρα 22/8 στο Καλαμάκι Κορινθίας, ο οποίος συνοδευόταν από τον συνήγορό του.

Σύμφωνα με  πληροφορίες  ο πατέρας απολογούμενος δήλωσε ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, μεταξύ 13:00 και 14:οο πήρε το παιδί του από το σπίτι της μητέρας και πήγαν να φάνε σε ταβέρνα που βρίσκεται στο Καλαμάκι.

Στη συνέχεια πήγαν στην παραλία για μπάνιο παρόλο που το παιδί δεν φορούσε μαγιό καθώς δεν το είχαν σχεδιάσει. Παρόλα αυτά, το παιδί μπήκε με τα ρούχα στην θάλασσα με σκοπό αφού κολυμπήσει 20 μέτρα να πάει και να ανέβει σε μία βάρκα. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έπνεαν 4 μποφόρ και είχε κύμα που θα δυσκόλευε και θα έκανε επικίνδυνο το κολύμπι ενός 6χρονου παιδιού.

Ο πατέρας γνώριζε ότι το παιδί δεν ήξερε κολύμπι και γι’ αυτόν τον λόγο, του είχε δώσει ένα σωσίβιο κουλούρα. Την ώρα που το παιδί ανέβηκε στην βάρκα, γλίστρησε όπως επίσης και η κουλούρα με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό. Όπως δήλωσε ο πατέρας δεν μπήκε ποτέ στην θάλασσα και όλα αυτά τα παρακολούθησε από την ακτή.

Όταν κατάλαβε ότι χάθηκε το παιδί στο νερό, φοβήθηκε να βουτήξει για να το σώσει αφού πάσχει από άσθμα και δεν θα μπορούσε να κάνει βουτιά για να το βρει. Κοίταξε το κινητό του και είδε ότι δεν είχε μπαταρία, οπότε αποφάσισε βρισκόμενος προφανώς σε πανικό να επιστρέψει σπίτι του και να το φορτίσει.

Αυτό που θυμάται είναι ότι όταν επέστρεψε στην παραλία, είδε ένα ζευγάρι να βγάζει το παιδί του αναίσθητο  από την θάλασσα.

πηγή-dmnews.gr