Η διώρυγα της Κορίνθου …και ο Άδωνις Γεωργιάδης!

96

“Στο πιάτο του Αδ. Γεωργιάδη ΕΡΤ, ΑΠΕ και άλλες εταιρείες δημοσίου

Στην αρμόδια διεύθυνση εταιρειών του υπουργείου Ανάπτυξης μεταφέρθηκαν η ΕΡΤ ΑΕ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών – Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων ΑΕ και άλλες εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε ήδη στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης της 10ης Απριλίου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ (Β’ 1286/10-04-2020), που ήρθε στη δημοσιότητα από την ΠΟΣΠΕΡΤ, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση, μεταφέρονται οι εταιρείες του Δημοσίου, ΕΡΤ Α.Ε. ΕΡΤ net A.E. και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο τμήμα Γ’ της Διεύθυνσης Εταιρειών του Υπουργείου Ανάπτυξης και επενδύσεων, κατά την έννοια του Αρ.2 του Νόμου 4548/2018.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη πράξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν να πάρει υπό την εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου τα κρατικά ΜΜΕ, καθιστώντας αρμόδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Στη συνέχεια, επικεφαλής της ΕΡΤ τέθηκε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνο Ζούλας.

Σημειώνεται επίσης πως η μεταφορά των παραπάνω δεν είναι η μόνη, καθώς σύμφωνα με την ίδια απόφαση, την ίδια διαδρομή ακολουθεί πλήθος επιχειρήσεων και φορέων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε., ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, οι Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., η ΕΑΒ (Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία), τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η Ηλεκτρομαγνητική Κύμης (τελεί υπό ειδική εκκαθάριση), και εταιρείες διαχείρισης περιουσίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, που χαρακτηρίζονται ως εταιρείες «δημοσίου ενδιαφέροντος κατά την έννοια της περίπτωσης ιβ του άρθρου 2 του ν. 4548/2018».

Η μεταφορά των εταιρειών υπό την αρμοδιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη γεννά ερωτηματικά αναφορικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση ή ανακοινώσεις για τις εν λόγω αποφάσεις”, αναφέρθηκε στο thepressproject.gr.

Στην παρακάτω ανακοίνωση (στη θέση 58) είναι και η Διώρυγα της Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ):

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ