Η είδηση της ημέρας-Απαλλάχθηκε ο Ν.Γεωργιάδης για την ασέλγεια σε ανήλικο

75

Σε απαλλαγή του πρώην βουλευτή Νίκου Γεωργιάδη, λόγω παραγραφής, για την υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικο για την οποία είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρείται ήσσονος σημασίας και να παραγράφονται, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων», ανέφερε στην αγόρευσή της η Εισαγγελεας της έδρας, δηλώνοντας υποχρεωμένη να δεχτεί την ένσταση παραγραφής που προβλήθηκε από την πλευρά Γεωργιάδη.

Τελικά, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων οδηγήθηκε στην παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Σημειώνεται, ότι σε πρωτο βαθμό την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη είχε αποφασίσει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κρίνοντάς τον ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ