Η Εκκλησία της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ κλείνει λόγω κοροναϊού-Εμπλοκή με Έλληνες τουρίστες

83

Ηεκκλησία που χτίστηκε στη Βηθλεέμ, στη πόλη που θεωρείται ως η γενέτειρα του Ιησού, πρόκειται να κλείσει προσωρινά μετά από μια υποψία κρούσματος του κοροναϊού, δήλωσε αξιωματούχος της εκκλησίας σήμερα Πέμπτη.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας κάλεσε τοπικές εκκλησίες, τζαμιά και άλλα ιδρύματα να κλείσουν μετά από μια σειρά υποψιών για κρούσματα σε ξενοδοχείο στην πόλη της Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη του Ισραήλ.

Η εκκλησία της Γεννήσεως παρέμεινε ανοιχτή την Πέμπτη το πρωί, είπε ένας φωτογράφος της AFP. “Σεβόμαστε την απόφαση των αρχών επειδή η ασφάλεια έρχεται πρώτη”, δήλωσε αξιωματούχος της εκκλησίας με την προϋπόθεση της ανωνυμίας. “Αν όχι σήμερα τότε (το κλείσιμο) θα είναι αύριο.”

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή της Βηθλεέμ, το πρώτο στα παλαιστινιακά εδάφη, εντοπίστηκαν διάφορες υποψίες. Ο επικεφαλής της τοπικής διεύθυνσης για την υγεία, Ιμάτ Σαχάτεχ, δήλωσε ότι μια ομάδα Ελλήνων τουριστών είχε επισκεφθεί το ξενοδοχείο στα τέλη Φεβρουαρίου, με δύο αργότερα να ανακαλύπτουν ότι είχαν τον ιό.

Τέσσερις ύποπτες περιπτώσεις εντοπίστηκαν μεταξύ των εργαζομένων στο ξενοδοχείο, με την πλήρη επιβεβαίωση να αναμένεται αργότερα σήμερα, είπε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ