Η Ευρωπαϊκή Ένωση τέλειωσε τους σταφιδοπαραγωγούς , καπνοπαραγωγούς , θέλει να τελειώσει και τους αιγοπροβατοτρόφους

91

Η  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ  ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΕΙΑ   ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΕΤΑ . ΤΙ  ΘΑ  ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Του Θανάση Πετράκου

Το αποκαλυπτικό  δημοσίευμα του Agronews  και της  Agrenda επιβεβαιώνει  για  μια ακόμη  φορά  ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση  είναι   όργανο των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων και καταστρέφει  συνεχώς την εναπομείνασα παραγωγική  βάση της  χώρας.

Μετά τους σταφιδοπαραγωγούς ,τους καπνοπαραγωγούς τα παραδοσιακά ψαροκάικα αλλά και τη βιοτεχνία και τη βιομηχανία μας η Ε.Ε. θέλει να τελειώσει και τους αιγοπροβατοτρόφους μας και το εμβληματικό μας προϊόν τη ΦΕΤΑ .Η χώρα  μας για την Ε.Ε.  δεν πρέπει  να  παράγει  τίποτα ,την θέλουν  χώρα εισαγωγών  για να είναι  μόνιμα ελλειμματική  και χρεοκοπημένη.

Είναι  αποκαλυπτικό για τις επιδιώξεις της Ε.Ε.  το ρεπορτάζ  του Agronews  και της  Agrenda το  οποίο αναφέρει  :

«Με μια ενίσχυση σαν κι αυτή που έλαβαν πριν από λίγα χρόνια οι καπνοκαλλιεργητές, εξετάζει η Ε.Ε. για την «αναίμακτη» αποχώρηση των αιγοπροβατοτρόφων από το επάγγελμα.

Οι Βρυξέλλες εξετάζουν ενδελεχώς την κατάρτιση ενός προγράμματος που θα δώσει την ευκαιρία στους παραδοσιακούς κτηνοτρόφους να «κλείσουν» την επιχείρηση, εισπράττοντας σε αντιστάθμισμα και για κάποιο διάστημα μια αξιόλογη αποζημίωση.

Φαίνεται πως οι Κοινοτικοί εκτιμούν ότι οι ενισχύσεις που λαμβάνουν εδώ και χρόνια οι Έλληνες κυρίως αιγοπροβατοτρόφοι κοστίζουν ακριβά στον κοινοτικό προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα δυσκολεύουν τις γαλακτοκομικές και άλλες επιχειρήσεις του ευρωπαϊκού βορρά να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση στην αγορά των γαλακτοκομικών και της φέτας.»

Μείζον θέμα προκύπτει για τη στάση της κυβέρνησης στο μέγα αυτό θέμα.Αφού αποδέχτηκε   όσα της ζήτησαν Αμερικανοί  και Ευρωπαίοι  και  ξεπούλησε σε όλες τις διεθνείς συμφωνίες τη  ΦΕΤΑ ,τώρα προφανώς –δεν εξηγείται  διαφορετικά- τους έχει δώσει το  πράσινο φως   να μοιράσουντα δόλωμα και να καταστρέψουν και την  κτηνοτροφία  μας οπότε τελειώνουνκαι «αναίμακτα»  και με τη ΦΕΤΑ . Οφείλει  η κυβέρνηση  να  απαντήσει γιατί έχει αποκρύψει το καταστροφικό σχέδιο της Κομισιόν  .Θεωρούμε αδιανόητο   να μην το γνωρίζει. Οφείλει  να τοποθετηθεί  αν συμφωνεί με την πολιτική της   Ε.Ε.  να καταστρέψει και   την αιγοπροβατροφεία  στη  χώρα μας και  να αποτελειώσει τη ΦΕΤΑ. Αν  διαφωνεί να βγει και να πει  καθαρά χωρίς μισόλογα πως θα εμποδίσει το καταστροφικό αυτό σχέδιο της Ε.Ε.

Η Λαϊκή   Ενότητα καλεί τους κτηνοτρόφους να μην αποδεχτούν τα δολώματα  της καταστροφής τους αλλά και  όλους όσους δραστηριοποιούνται στην  παραγωγή της φέτας και του παραδοσιακού γιαουρτιού εργαζόμενους καιβιοτέχνες να αντιδράσουν μαζικά  και δυναμικά μαζί  με τους κτηνοτρόφους  .  Οι πολίτες πρέπει  να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την Ε.Ε. την κυβέρνηση και όλα τα «ευρώπληκτα» κόμματα.

Ο Θανάσης Πετράκος είναιυπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής  της Π.Γ. της ΛΑ.Ε

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ