Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΡΟΠΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ -ΦΩΤΟ

137
KODAK Digital Still Camera

Πραγματοποιήθηκεχθές Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018, στην κατάμεστη «Κροκίδειο» Αίθουσα της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου η προγραμματισμένη εσπερινή σύναξη πνευματικής οικοδομής με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού» με την ομιλία από την προσκεκλημένη του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.Διονυσίου Ομότιμο Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μερόπη Σπυροπούλου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Το χαμόγελο μια άϋλη γέφυρα και μια διεθνής γλώσσα».

Η κ.Σπυροπούλου με προσήνεια,εξαιρετική γλαφυρότητα και επιστημοσύνη, κατάφερε να κερδίσει το πυκνό ακροατήριο, χαρίζοντάς του αισιοδοξία, ελπίδα και χαρά, αναλύοντας αυτό το «πολύτιμο δώρο» του Θεού στον άνθρωπο, το χαμόγελο.Μέσα από τους πολλούς επιθετικούς προσδιορισμούς, που χαρακτηρίζουν και νοηματοδοτούν το χαμόγελο μας ανάλογα, όπως αισιόδοξο,εγκάρδιο, αινιγματικό,προσποιητό, σαρκαστικό ή και ψεύτικο…,μπορεί αυτό να εκφράζει ωραία συναισθήματα,να αντανακλά στην ψυχική μας ισορροπία και να αποτελεί μια «διεθνή γλώσσα» προσέγγισης των συνανθρώπων μας.Επιπρόσθετα, η κ.Σπυροπούλου, επεσήμανε ότι το χαμόγελο μπορεί να λύσει διαφορές,να ελαχιστοποιήσει

τα προβλήματα,να στήσει γέφυρες επικοινωνίας, να μειώσει  αποστάσεις και να γίνει το θεμέλιο για να χτιστούν όμορφες διαπροσωπικές σχέσεις.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια την κ. Μερόπη Σπυροπούλου για την διδακτική, ωφέλιμη και συνάμα πολύ ευχάριστη εισήγησή της.Κλείνοντας την πνευματική αυτή σύναξη προέτρεψε όλους, να μην απελπίζονται παρ᾿όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής,να είναι αισιόδοξοι και να χαμογελούν θετικά, παίρνοντας δύναμη και κουράγιο από την πηγή της ζωής και της χαράς που είναι ο Χριστός.

 

 
 
 
 
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ