Η Κορινθία στο κέντρο της πολιτισμικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου

183
Στην Κορινθία βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου χθες με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ για την παρακαλούθηση της εξέλιξης του έργου στον Αρχαίο Δίολκο.
Ο Αρχαίος Δίολκος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα της αρχαιότητας. Ο λιθόστρωτος δρόμος μεταξύ της Νέας Κορίνθου και του Λουτρακίου χρησίμευε για τη μεταφορά δια ξηράς από τον Σαρωνικό προς τον Κορινθιακό Κόλπο και αντιστρόφως πλοίων και εμπορευμάτων.
Τμήματά του σώζονται ορατά στο δυτικό άκρο της σημερινής Διώρυγας, τόσο στην πλευρά της Πελοποννήσου όσο και στην πλευρά της Στερεάς Ελλάδας.
Η συνέχεια του έργου περιλαμβάνει τη συντήρηση των δομών του Διόλκου στο βυθό της θάλασσας και την κατασκευή κρηπιδώματος για την προστασία του χερσαίου χώρου και, κατά συνέπεια, του μνημείου από τη διάβρωση και την αλίευση. Παράλληλα, το έργο προβλέπει την αποχωμάτωση του Αρχαίου Διόλκου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο.
“Ο πολιτιστικός πλούτος της Κορινθίας μας υπενθυμίζει την ιστορική αξία της ευρύτερης περιοχής αλλά και την ευθύνη μας για την ανάδειξη και προστασία των μνημείων της.” δήλωσε ο κύριος Διδασκάλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ