Η Κοσιώνη “ξεπλένει” τον Α. Λοβέρδο ο οποίος με θράσος χιλίων “πιθήκων” μας παρουσιάζεται από κατηγορούμενος, σαν κατήγορος.

82

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Α. Λοβέρδος στην συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι, μας είπε ότι όλο το σύμπαν συνωμότησε εναντίον του, για να τον συκοφαντήσει σαν μιζαδόρο και ο ίδιος θα συντρίψει τους συκοφάντες!

Μάλιστα. Αντε να δεχθούμε ότι οι καταθέσεις που έχουν δώσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες -οι οποίες είναι συγκλονιστικές και κατηγορηματικές– δεν αποτελούν παρά εγκεφαλικά κατασκευάσματα, που αποσκοπούν να πλήξουν πολιτικά τον πρώην υπουργό υγείας.

(“Ο Ανδρέας Λοβέρδος απαιτούσε τα χρήματα να του καταβάλλονται πάντα σε βαλίτσα χέρι με χέρι ενώ χρησιμοποιούσε επιπλέον και μια εταιρεία, με την επωνυμία computer team, η οποία ήταν συμφερόντων του, αλλά δε φαινόταν ο ίδιος”, αναφέρει ο ένας,  “ο Ανδρέας Λοβέρδος δωροδοκήθηκε κατ’ επανάληψη από τη Novartis”, συμπληρώνει ο άλλος).
Αναλυτικό ρεπορτάζ υπάρχει στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “Documento”.

Τα όσα υποστηρίζει όμως ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δεν προκαλούν όμως κατάγματα στην νοημοσύνη μας;

Θα αναφερθούμε παρακάτω γι’ αυτά, αλλά πρώτα, δυο παρατηρήσεις για την κ. Κοσιώνη για την παρουσία της στην συνέντευξη που του πήρε.
Ειναι δυνατόν να παρουσιάζεται τόσο ανημέρωτη;
Η δικογραφία η οποία πήγε στην βουλή και με την οποία ζητείτε η άρση ασυλίας του Λοβέρδου, είναι γνωστή από το απόγευμα.
Σ’ αυτή περιλαμβάνονται μια σειρά νέα στοιχεία από καινούργιους μάρτυρες, οι οποίοι καταθέτουν επωνύμως και εμπλέκουν τον πρώην ΠΑΣΟΚο υπουργό, με σοβαρές ενδείξεις δωροληψίας.
Αυτά τα αγνοεί η κ. Κοσιώνης; 

Δεν γνωρίζει η παρουσιάστρια του Σκάι ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταθέσεις απόεπώνυμους μάρτυρες για 4 φάρμακα τα οποία επί υπουργίας Λοβέρδου υπερκοστολογήθηκαν και μάλιστα σε μια εποχή που η τρόικα δεν επέτρεπε την κυκλοφορία νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων;
Η Nobartis όμως το κατάφερε αυτό, με κυβερνητική συνδρομή φυσικά και με την πώληση των φαρμάκων της καρπώθηκε τεράστια χρηματικά ποσά.

Επίσης στην δικογραφία υπάρχουν βίντεο με εσωτερικές συνεδριάσεις στελεχών της Novartis στα οποία περιγράφονται οι πολύ καλές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη –φωτογραφίζουν τον Α. Λοβέρδο- τα οποία προωθούν τα συμφέροντα της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας. 
Μάλιστα στα ίδια βίντεο κάποιες φορές προαναγγέλλονται κυβερνητικές κινήσεις υπέρ της Nonartis, επί υπουργίας Λοβέρδου,  -για κυκλοφορία νέων φαρμάκων- οι οποίες πραγματοποιούνται στην συνέχεια. 
Για την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του Αλαφούζου αυτά τα στοιχεία είναι ανύπαρκτα.

Αυτά για την κ. Κωσιώνη, που μας παρουσιάστηκε “αδιάβαστη” και δεν έκανε καμιά σχετική ερώτηση.

Πάμε τώρα στα λεγόμενα του Α. Λοβέρδου.
Ας παραλείψουμε τις ευχαριστίες που έκανε στο “παλικάρι”, όπως χαρακτήρισε τον Αδωνι Γεωργιάδη,  ο οποίος δημοσίως του συμπαραστέκεται.
Αυτό το θεώρησε απόδειξη τις αθωότητας του, όπως και ότι έχει απόλυτη κάλυψη από κάποιαστελέχη του κόμματός του.

Ο πρώην ΠΑΣΟΚος υπουργός Υγείας μας είπε ότι δεν βρέθηκαν χρήματα από μίζες σε κανένα του λογαριασμό.

Ας μην εστιαστούμε σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι εντοπίστηκε “μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού”, σε Ελβετική τράπεζα, στον οποίον “κατέληξαν χρήματα από τον τροφοδότη λογαριασμός της Novartis”,  και τα οποία φωτογράφιζαν τον Α. Λοβέρδο.
(Τώρα πώς έγινε και ως δια μαγείας αυτά εξαφανίστηκαν από την δημοσιότητα, σας αφήνουμε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας).

Ωραία. Δεν βρέθηκαν καταθέσεις σε τράπεζες. Και αυτό τι σημαίνει; Μήπως για τον Αντρέα Παπανδρέου είχαν βρεθεί, και όμως ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε κατηγορούμενος, για το σκάνδαλο Κοσκωτά; Και για τον Τσοχατζόπουλο αρχικά τα ίδια έλεγαν οι ΠΑΣΟΚοι, παρουσιάζοντας τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών σαν τηλεφωνικά νούμερα.

Επί της ουσίας τώρα. Ασχετα που θα καταλήξει η όλη υπόθεση, στέκει στην απλή λογική οι πάντες να συμμάχησαν για να πλήξουν το ΚΙΝΑΛ, στοχοποιώντας τον Λοβέρδο, όπως μας είπε ο ίδιος;
Και άντε να πούμε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι το έκαναν.

Ας μας εξηγήσει, ο Α. Λοβέρδος, μια καραμπινάτη αντίφασή του. Απ’ την μια μας είπε επανειλημμένως ότι έχει “απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη”. Από την άλλη κάνει λόγο για  πολιτική δίωξη.
Πώς γίνεται αυτό;

Η Εισαγγελία Διαφθοράς είναι αυτή που αξιολόγησε στο πλαίσιο της έρευνας της, δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις, εικονικά τιμολόγια, χειρόγραφες σημειώσεις και βίντεο. Αυτή είναι που συνέταξε την δικογραφία που έστειλε στην βουλή, με την οποία αιτείται την άρση της ασυλίας του.

Και εδώ να παραθέσουμε για τους αναγνώστες μας ένα ελάχιστο χαρακτηριστικό μέρος της δικογραφίας:

Ο Αντρέας Λοβέρδος κατά την περίοδο (Απρίλιος του έτους 2011 έως την 17.05.2012 έχοντας την ιδιότητα του υπαλλήλου και δη του Υπουργού Υγείας συμφώνησε και έλαβε από τον Κων/Φρουζή, ο οποίος ενεργούσε ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας NOVARTIS και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρείας αυτής συνολικό ποσό τουλάχιστον 200.000 ευρώ, προκειμένου  μα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της άνω εταιρείας, η οποία απέκτησε τεράστιο οικονομικό όφελος κατά παράβαση των καθηκόντων του.

Οπως και να το κάνουμε πάντως πρέπει να έχεις θράσος χιλίων πιθήκων και από κατηγορούμενος να παρουσιάζεσαι κατήγορος όπως κάνει σήμερα ο Αντρέας Λοβέρδος.

***

Της Αλέκας Ζορμπαλά

 “Δεν σεβάστηκαν τα ανήλικα παιδιά μου” είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, πριν λίγο, με αφορμή το αίτημα της Εισαγγελέως Διαφθοράς για άρση της ασυλίας του.

Ποιός; ο Λοβέρδος! Ο στυγνός διαπομπευτής των οροθετικών γυναικών, της Κατερίνας και της Μαρίας, που αυτοκτόνησαν. Των υπολοίπων κοριτσιών, που πέρασαν από την κόλαση, που σύρθηκαν στις φυλακές και τα δικαστήρια και που όλες, βέβαια αθωώθηκαν, όμως οι ζωές τους καταστράφηκαν.

Και σωστά θέλει να προφυλάξει τα παιδιά του, γονιός είναι.

Αυτά τα παιδιά όμως τα θυσίασε στο βωμό της πολιτικής του ανέλιξης, “πετώντας χριστιανούς στα λιοντάρια” για να ικανοποιήσει τα νοσηρά ένστικτα των νοικοκυραίων, ανδρών και γυναικών (να τα λέμε και αυτά, εε)

Έχει ο καιρός γυρίσματα κ. Λοβέρδε.

Τα παιδιά σου κανείς μας δεν θα τα πιάσει στο στόμα του.

Εσύ όμως, πέρα από το αν αποδειχθεί ή όχι η ενοχή σου για τη Novartis, είσαι ένοχος για τις γυναίκες, που “ξέσκισες” διαπομπεύοντάς τες, για τις γυναίκες μετανάστριες, που δήλωνες, ως υπουργός Υγείας, να μην γεννάνε στα ελληνικά νοσοκομεία, γιατί δεν το αντέχει το σύστημα, αλλά να γεννάνε στις πατρίδες τους…

Είσαι ένοχος γι αυτά και για άλλα τόσο και θα μείνεις στη χλεύη της Ιστορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ