Η μαγκιά μας όπου “περνάει” κλείσιμο νεκροταφείου για συνωστισμό… ανοιχτές οι τράπεζες

98

Αντιδράσεις και καταγγελίες προκάλεσε το χθεσινό ξαφνικό κλείσιμο του νεκροταφείου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες που δεχτήκαμε, χθες το πρωί συγκεντρώθηκε στο νεκροταφείο αρκετός κόσμος, συγγενείς νεκρών, λόγω της ημέρας. Μπρος στον κίνδυνο του συνωστισμού, αποφασίστηκε ξαφνικά το κλείσιμο του νεκροταφείου, με αποτέλεσμα -με βάση τα όσα μας μεταφέρθηκαν- ακόμα και να εγκλωβιστούν άτομα στο εσωτερικό του.
Ανθρωποι που πήγαν αργότερα βρήκαν κλειστό το νεκροταφείο. Ενας απ’ αυτούς, ο Χαράλαμπος Μανιάτης, μας είπε ότι πήγε συγγενής του στις 11.30 κι έφυγε άπραγος. Ο ίδιος πήγε στη 1.15 και στη φασαρία που προκλήθηκε από τον κόσμο που ήταν μαζεμένος απέξω, βρέθηκε εργαζόμενη του δήμου και άνοιξε η πόρτα.
Αγανακτισμένος ο κ. Μανιάτης διαμαρτυρήθηκε ότι “δεν μπορεί να κλείνουν απροειδοποίητα χωρίς καμία ενημέρωση το νεκροταφείο” και σημείωσε: “Μπορεί να είχε έρθει ένας άνθρωπος από μακριά, για να ανάψει ένα κερί στον άνθρωπό του. Αν φοβούνται το συνωστισμό, θα πρέπει να βάλουν έναν άνθρωπο στην πόρτα, που να επιτρέπει έναν ορισμένο αριθμό ανθρώπων στο νεκροταφείο και οι άλλοι να περιμένουν τη σειρά τους. Ο δήμος οφείλει να σεβαστεί την ιερότητα του χώρου και την ιδιαιτερότητα των ημερών. Δεν γίνεται να μπορούν οι άνθρωποι να πάνε στο σούπερ μάρκετ και να μην μπορούν να πάνε στο νεκροταφείο, ν’ ανάψουν ένα κερί στον άνθρωπό τους”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ