Η μαρτυρία του πατέρα της 6χρονης, που βρήκε τραγικό θάνατο στο Καλαμάκι Κορινθίας

855
Πολλά και διαφορετικά σενάρια έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο η 6χρονη, στο Καλαμάκι. Το χρονικό της τραγωδίας έπειτα από ρεπορτάζ της Δώρας Μεθενίτη και φέρνει στο φως αποκλειστικές πληροφορίες που προέκυψαν τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες, ο 42χρονος πατέρας ο οποίος δουλεύει σε ιδιωτική εταιρεία της περιοχής, τους τελευταίους 6 μήνες βρισκόταν σε διάσταση με την σύζυγό του και εχθές 22/8, το μεσημέρι πήγε στο Καλαμάκι να πάρει την μικρή από το σπίτι της μητέρας της όπου διέμενε στην περιοχή του Καλαμακίου, λίγα μέτρα από την θάλασσα και τον κολπίσκο όπου είχε την βάρκα του, ο πατέρας.

Πατέρας και κόρη έφτασαν στον κολπίσκο, μπήκαν μέσα στην βάρκα και απομακρύνθηκαν 15 μέτρα από την ακτή. Για άγνωστο λόγο, το παιδί γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα. Παρόλο που φορούσε σωσίβιο σε σχήμα κουλούρας κατά την πτώση, του βγήκε με αποτέλεσμα να βρεθεί στον βυθό αφού δεν ήξερε κολύμπι.

Ο πατέρας δεν προσπάθησε να το σώσει πέφτοντας στη θάλασσα διότι όπως δήλωσε στην κατάθεσή του, πάσχει από άσθμα και δεν μπορούσε. Αυτό που έκανε, ήταν να πάρει την βάρκα του και να επιστρέψει στην στεριά αφήνοντας το παιδί αβοήθητο. Προσπάθησε να πάρει τηλέφωνο και να καλέσει βοήθεια, σύμφωνα πάντα με όσα υποστήριξε όμως η μπαταρία στο κινητό του, είχε τελειώσει.

Τότε, επέστρεψε όπως δήλωσε, στο σπίτι του που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή για να το φορτίσει και να ειδοποιήσει την Αστυνομία όπως και έκανε.

Όταν το Λιμενικό Ισθμίων έφτασε στο σημείο, ζητήθηκε από έναν ψαροντουφεκά που βρισκόταν εκεί τυχαία να κάνει έρευνα στο σημείο έως ότου φτάσει το πλωτό σκάφος της Υπηρεσίας. Ο ψαροντουφεκάς πολύ γρήγορα, εντόπισε το άψυχο σώμα του παιδιού κάτω από μία βάρκα.

Ο πατέρας, κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο όπως ορίζει το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα και πέρασε το κατώφλι του κ. Εισαγγελέα Κορίνθου, ο οποίος διέταξε την παραπομπή του στον Ανακριτή και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.

Σε ότι αφορά την μητέρα του παιδιού, νοσηλεύεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Πηγή-dmnews.gr