Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΦΩΤΟ

83

Στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου λειτούργησε χθες Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, με αφορμή τα ονομαστήρια της Ηγουμένης Γερόντισσας Ευπραξίας.

Στον λόγο του προς την Ι. Αδελφότητα της Ι. Μονής και στους ευλαβείς πιστούς αναφέρθηκε στον βίο των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, τονίζοντας την βαθειά και ακέραιη πίστη τους στον Θεό και την προσπάθεια που κατέβαλαν να βιώνουν το «καλό» και να παραμείνουν άτρεπτοι από το «κακό», ώστε μέσα από τους πνευματικούς αγώνες τους να υπερνικήσουν τους φυσικούς νόμους και σε μεγάλη ηλικία να γεννήσουν την Υπεραγία
Θεοτόκο. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στην εορτάζουσα Οσία Ευπραξία και στον βίο της, εκφράζοντας παράλληλα εγκάρδιες ευχές προς την Γερόντισσα της Ι. Μονής για την οποία προσευχήθηκε στον Θεό να της χαρίσει πολλά και καλά έτη, για να συνεχίσει απρόσκοπτα την διακονία της.

Την πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρους π. Θεόδωρο Κεραμίδα, π. Αναστάσιο Ριζόγιαννη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Μαρινάκη.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην πίστη της Αγίας Άννης, η οποία εναπόθεσε όλες τις ελπίδες της στον Θεό και ο Θεός την ελέησε και δεν την απογοήτευσε. Κατά αυτό το παράδειγμα της Αγίας Άννας οι πιστοί οφείλουν να αντιμετωπίζουν την κάθε δυσκολία με πίστη και ελπίδα προς τον Σωτήρα Κύριο μας.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθύνοντας, εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ευχές ώστε η Αγία Άννα να μεσιτεύει προς τον δωρεοδότη Κύριο, να προστατεύει και να σκεπάζει πάντας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ