Η Ν.Δ. έχει έτοιμο σχέδιο να μετατρέψει την Κόρινθο σε “νεκροταφείο” ψυχών

72

Προκύπτει σοβαρό πρόβλημα για την Κορινθία και του Κορίνθιους που περίμεναν με χαρά την εγκατάσταση των γραφείων της Αντιπεριφέρειας ,όπως δήλωσε στην πρώτη του συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Νικολόπουλο ο νέος αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής.

Για μια ακόμη φορά, δυστυχώς με πλήρη μυστικότητα  και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς της Κοριννθου,  αλλά και την νέα Περιφερειακή αρχή  της Πελοποννήσου , η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική  των προηγούμενων κυβερνήσεων  ,που  είχαν μετατρέψει το χώρο του πρώην ιστορικού στρατοπέδου της Κορίνθου σε κέντρο  κράτησης μεταναστών.

Σήμερα για το θέμα των  800σίων μεταναστών – προσφύγων , γιατί αυτός είναι ο αριθμός που αναμένεται να έρθουν στο Κέντρο κράτησης Μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου , εντός των προσεχών 10 ημερών,  ο νέος Δήμαρχος Κορινθίων, κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη τους θεσμικούς  φορείς, την εκκλησία  ,τους βουλευτές του νομού ,δημοτικούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις καθώς και τα τα Μ.Μ.Ε. Κορίνθου .

Να σημειώσουμε πως δυστυχώς από τους δημοτικούς συμβούλους, για ένα τόσο σοβαρό θέμα , παραβρέθηκαν μόνο 6  από τους 33 νεοεκλεγέντες!!!

Στη σύσκεψη λοιπόν  αποφασίστηκε να εκλεγεί επιτροπή που θα επισκεφτεί τον αρμόδιο υπουργό και θα τον ενημερώσει πως η Πόλη είναι αντίθετη σε αυτή την ενέργεια.

Αξιοσημείωτο είναι όπως δήλωσε ο Δημοσιογράφος και εκδότης της Πρώτη news Kορινθίας  Νίκος Νικολόπουλος στην σύσκεψη,  πως έχει πληροφορίες ότι στο κέντρο κράτησης έχουν αρχίσει  τεχνικά έργα εδώ και ένα μήνα περίπου απο μεγάλη Ελληνική τεχνική εταιρεία  για να υποδεχθούν προφανώς τους εκατοντάδες νέους μετανάστες … και όλα υπό πλήρη μυστικότητα.

Οι ΄Ελληνες αλλά και οι Κορίνθιοι ιδιαιτέρως διακρίνονται για τα φιλόξενα αισθήματα που διακατέχονται , αλλά το θέμα εδώ είναι αν η Κόρινθος έχει τις κατάλληλες υποδομές για να δεχθεί ένα τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών;

Οι συνθήκες που επικρατούν σε πολλά κέντρα φιλοξενίας, συνολικά 28 σε όλη τη χώρα, εντείνουν τη δυσαρέσκεια των προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί λόγω της μακροχρόνιας παραμονής τους στα λεγόμενα  hotspots.

Οι συγκρούσεις και τα επεισόδια για ασήμαντες αφορμές είναι καθημερινά φαινόμενα και εξαιτίας της συγκατοίκησης πληθυσμών από διαφορετικές χώρες.

Η ιατρική φροντίδα που παρέχεται σε πολλά κέντρα φιλοξενίας είναι από ελλιπής έως ανύπαρκτη κατά κύριο λόγο επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό.

Είναι βέβαιο πως εκ των πραγμάτων θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα λόγω ελλείψεως υποδομών , η αστυνόμευση  π.χ. θα είναι επαρκείς ; σε μία πόλη που ανθεί η εγκληματικότητα , θα υπάρξει ενίσχυση αστυνομική; αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα περιμένουν απάντηση .Με λίγα λόγια η Κόρινθος δεν είναι έτοιμη να δεχθεί ούτε ένα μετανάστη.

Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους  οι δήθεν ανθρωπιστές που απο την μία τους πονάνε και απο την άλλη φοβούνται  για την ζωούλα τους. Αλλά και τα αρπαχτικά της κονόμας των γνωστών Μ.Κ.Ο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ