Η Ομάδα Ναρκομανών Ανωνύμων Κορινθίας ζητά την στήριξη του Δημάρχου Κορινθίων

1784

Καλησπέρα σε όλους,      

ευχόμαστε να είστε καλά.

Από την περασμένη Παρασκευή η Ομάδα ΝΑ Κορίνθου επαναστεγάστηκε στον ίδιο χώρο του Δημαρχείου (θεατράκι), με μια μικρή αλλαγή ώρας, 18:00-19:30.

Ελπίζουμε να έχουμε καλή συνέχεια και σας καλούμε αυτήν την Παρασκευή όπου θα γιορτάσουμε τα 12 χρόνια της Ομάδας με την ανάλογη τούρτα. Είστε ευπρόσδεκτοι στις 19:30 να χαρείτε κι εσείς στην χαρά μας.

Με αμέριστη εκτίμηση,

Επιτροπή Υπηρεσιών Περιοχής

ΝΑ Κορινθίας ”Πήγασος”.

www.na-greece.gr

Τηλεφωνική Γραμμή: 2741 001 100

Δευτέρα – Παρασκευή 18:00-19:00

Στις Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, ο χρήστης Corinthians NA <nacorinthians2010@gmail.com> έγραψε:


Τετάρτη 28/09/2022

Προς τον κύριο Δήμαρχο                                                            

 

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

       

Είμαστε οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι Κορίνθου (ΝΑ). Πιστεύουμε ότι γνωρίζετε αρκετά πράγματα για το πρόγραμμά μας κι έτσι δεν θα επεκταθούμε εδώ για την δράση μας. Συγκεκριμένα σας γράφουμε εκ μέρους της Επιτροπής Υπηρεσιών Περιοχής που έχει συσταθεί για την ευρύτερη μετάδοση του μηνύματός μας στην περιοχή.

Μετά από συναντήσεις και διαβουλεύσεις που είχαμε με συνεργάτες σας όπως και με τον αντιδήμαρχο κοινωνικών υπηρεσιών, τηλεφωνικές επαφές με το γραφείο σας κ.α., επανερχόμαστε στο αίτημά μας που αφορά την επαναστέγαση της ομάδας ΝΑ Κορίνθου στο ισόγειο του δημαρχείου.

       

Αυτήν τη στιγμή, στην Κορινθία λειτουργούν 3 ομάδες σε εβδομαδιαία βάση (Λουτράκι-Εργατικό Κέντρο, Λέχαιο-ΚΑΠΗ Περιγιαλίου, Κόρινθος-Υπαίθρια) όπου οποιοσδήποτε ναρκομανής μπορεί να αναζητήσει βοήθεια.

Στην αρχή σεβαστήκαμε το σκεπτικό της δημοτικής αρχής που αφορούσε τον covid-19 παραμένοντας εκτός του χώρου κι εφόσον κανείς δεν έμπαινε μέσα λόγω των μέτρων, συνεχίσαμε υπαίθρια τις συγκεντρώσεις και όλες τις διεργασίες της ομάδας μας. 

Έπειτα και απ’ την χαλάρωση των μέτρων οι επαφές δεν έφεραν αποτέλεσμα και μας προτάθηκε λύση σε όχι και τόσο προσβάσιμο μέρος σε σχέση με το παράδειγμα που έχουμε δώσει τα τελευταία 10 χρόνια. 

Πλέον, ο χώρος στο θεατράκι του ισογείου χρησιμοποιείται κανονικά από άλλους συλλόγους και κάποιες φορές στις ώρες που είμαστε ακριβώς έξω στο προαύλιο κάτι που μας φέρνει σε αμηχανία μιας και ποτέ δεν δόθηκε κάποιο δικαίωμα από την Ομάδα μας και περιφρουρούσαμε υπεύθυνα την δημοτική περιουσία και τις εγκαταστάσεις κατά την διάρκεια των 90λεπτων συγκεντρώσεών μας.

 

Πάνω από 25-30 άτομα καθόμαστε στα σκαλάκια του δημαρχείου κάθε Παρασκευή 18:30-20:00, εδώ και δυο χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινή μας ευημερία, την υγεία μας και την συνοχή της ομάδας μας. 

Έχουμε συνηθίσει παρόλαυτά μιας και ο πυρήνας των μελών μας ξεκίνησε υπαίθρια τις ομάδες μας σε Κόρινθο, Λουτράκι, Λέχαιο καθώς και σε Τούμπα, Καυτανζόγλειο, Κορδελιό, 40 εκκλησιές, Καμάρα, γυναικείου ενδιαφέροντος στην Καλαμαριά, Περαία, Ναύπακτο, Μεσολόγγι και αλλού.

Η φυσική εξέλιξη όμως μετά από τις επιτυχημένες αυτές προσπάθειες είναι να βρίσκουμε ένα αξιόπιστο, ασφαλές, και προσβάσιμο μέρος για την συνέχεια του αναρρωτικού έργου του εθελοντικού προγράμματος των ΝΑ.

Στην περίπτωσή μας σαν να τιμωρούμαστε απ΄ότι δείχνει η εξέλιξη του θέματος, μένοντας ”άστεγοι” χωρίς να υπάρχει λόγος καθώς 10 χρόνια συνεχίζαμε απρόσκοπτα 52 εβδομάδες τον χρόνο τις συγκεντρώσεις μας στο δημαρχείο Κορίνθου. 

Θεωρούμε αυτονόητο και όχι ζητούμενο πως είμαστε ισότιμοι δημότες της πόλης όπως και οι οικογένειές μας καθώς κι ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με αυτό που κάνουμε από το 2010 που άνοιξε η πρώτη ομάδα στην Κορινθία ως σήμερα. Αντίθετα, αναπτυσσόμαστε σταθερά και πλέον διατηρούμε τηλεφωνική γραμμή βοηθείας ανάμεσα σε άλλες εθελοντικές υπηρεσίες.

Και εμείς και οι οικογένειές μας καθώς και ο φιλικός-κοινωνικός μας περίγυρος, απορούμε με την αναντίστοιχη μεταχείριση που δεχόμαστε σε σχέση με την λύση που προσφέρουμε στον κοινωνικό ιστό στο ζήτημα που αφορά την ζωή χωρίς ναρκωτικά.       

Δεν συνδεόμαστε με κανέναν άλλο οργανισμό, δεν έχουμε έξοδα εγγραφής ή συνδρομές και όλα τα έξοδά μας τα καλύπτουμε οι ίδιοι μέσω καλαθιού ελεύθερης συνεισφοράς στο τέλος κάθε συγκέντρωσης.

Δεν συνδεόμαστε με καμία πολιτική, θρησκευτική ή νομική παράταξη και δεν είμαστε ποτέ υπό επιτήρηση. Οποιοσδήποτε μπορεί να συνδεθεί μαζί μας, άσχετα από ηλικία, φυλή, σεξουαλική ταυτότητα, δόγμα, θρησκεία ή έλλειψη θρησκείας.    

Σας ζητούμε να μεριμνήσετε ώστε να συνεχίσουμε τις συγκεντρώσεις μας στο θεατράκι του δημαρχείου.

Συνεχίζουμε να δίνουμε το ανάλογο ενοίκιο για την χρήση του χώρου, στον οποίο βρισκόμασταν περίπου 10-12 ώρες το μήνα, ισόποσο των 15 ευρώ σε φυλλάδια στο σταντ του ισογείου του δημαρχείου για εκείνους που αναζητούν λύση στο πρόβλημα του εθισμού και τους συγγενείς τους. 

Χωρίς αυτές τις υπηρεσίες, στην Κορινθία, είναι αδύνατη η μεταφορά του μηνύματός μας για κάποιον που «επιθυμεί να σταματήσει τα ναρκωτικά και να βρει έναν καινούριο τρόπο ζωής».

Κοινοποιούμε το μέηλ αυτό σε συνεργάτες σας και συνοδοιπόρους που έχουν καλύψει με ρεπορτάζ και δημόσια πληροφόρηση την δράση μας ως τώρα στην περιοχή, καθώς και στους συντονιστές των υποεπιτροπών Τηλεφωνικής Γραμμής, Ανάπτυξης ΝΑ Κορινθίας, για τους οποίους ο χώρος είναι ζωτικής σημασίας απόφαση.

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε συνέδρια στον Σχίνο με μεγάλη πανελλαδική προσέλευση και μέλη από το εξωτερικό, φιλοξενήσαμε πανελλαδικό συνέδριο για τα 30 χρόνια του ελληνικού ΝΑ στο King Saron, και υποστηρίζουμε με αρκετές υπηρεσίες το ΝΑ Ελλάδος, τα Νοσοκομεία και Ιδρύματα, τις Δημόσιες Σχέσεις του ΝΑ και τις επαφές με τα κρατικά προγράμματα με τα οποία συνεργαζόμαστε.

 

 

Με αμέριστη εκτίμηση,

Επιτροπή ΝΑ Κορινθίας ”Πήγασος”.

Τηλεφωνική Γραμμή: 2741 001 100

Δευτέρα – Παρασκευή 18:00-19:00

www.na-greece.gr