Η Πλατεία Ελ. Βενιζέλου(Φλοίσβος) έχει να καθαριστεί εβδομάδες, γεμάτη σκουπίδια με εικόνα βούρκου-φωτο

159
Ακούμε πολλά τον τελευταίο καιρό για τουρισμό στην πόλη. Παράλληλα βλέπουμε και την πλατεία Παναγή Τσαλδάρη να υλοποιείται.
Βλέποντας όμως την εικόνα της πλατείας Ελ. Βενιζέλου (Φλοίσβος) αναρωτιέμαι πόση πραγματικά αξία έχει αυτή η στροφή στον τουρισμό αλλά και τι μέλλον θα έχει η νέα πλατεία στο κέντρο της πόλης. Διότι η πλατεία στο λιμάνι της πόλης, με δεκάδες πολίτες να κάθονται εκεί τα βράδια του καλοκαιριού και εκατοντάδες να διέρχονται τις εργάσιμες ώρες είναι πραγματικά τραγική.
Ένα συντριβάνι που υπολειτουργεί, έχει να καθαριστεί εβδομάδες, γεμάτο σκουπίδια με εικόνα βούρκου σε ορισμένα σημεία. Παρτέρια που δεν ποτίζονται ποτέ, με τμήματα με σκέτο χώμα, ξεραμένο γκαζόν και αγριόχορτα, κομμένα δέντρα, άδεια ζαρντινιέρες.
Με πλακάκια γεμάτα λεκέδες και βρωμιές, δεν έχουν ποτέ από κατασκευής τους καθαριστεί.Φωτιστικά τα οποία αν και ευτυχώς δουλεύουν δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ, με αποτέλεσμα λόγω και της εγγύτητας της θάλασσας να έχουν φθαρεί οι μεταλλικοί σκελετοί τους.
Ευτυχώς πρόσφατα μπήκαν καλαθάκια απορριμάτων. Η παιδική χαρά ξηλώθηκε και δεν φαίνεται στον ορίζοντα η επανατοποθέτηση της.
Στην είσοδο για οχήματα για το λιμανάκι δεν ασκείται κανείς έλεγχος, όποιος θέλει ανοίγει την μπάρα βάζει το αμάξι το παρκάρει και δεν τον ενοχλεί κανείς.
Δεν ευθύνεται η σημερινή δημοτική αρχή μόνο. Η πλατεία εγκαταλείφθηκε από κατασκευή της όπως και οι πλατείες σε Αγία Άννα, Άγιο Γεώργιο και αλλού. Δικαιολογία όμως δεν υπάρχει. Δικαιολογία για να μην αγοραστούν δένδρα και θάμνοι, να μην στρωθεί νέο γκαζόν, να μην καθαριστεί και να μην επισκευαστεί το συντριβάνι, να μην καθαριστεί το δάπεδο, να μην βαφτούν τα φωτιστικά. Η ίδια η δημοτική αρχή υποσχέθηκε πράσινο και καθαριότητα. Εκεί φαίνεται. Εκεί και σε όλους του άλλους χώρους. Αν αυτή είναι η εικόνα στον Φλοίσβο, στους πεζόδρομους, στην Εθνικής Αντιστάσεως και αλλού, δύσκολα φαντάζομαι ότι η νέα πλατεία θα έχει διαφορετική μοίρα ή ότι οι τουρίστες θα εκτιμήσουν την πόλη. Χρήματα υπάρχουν. Ένα ένα βήμα. Έχουν βρεθεί λεφτά για πολλά άλλα ασήμαντα συγκριτικά.  Ελπίζω πραγματικά η
μόνη <<δικαιολογία>> να είναι οι αναποδιές της πρώτης χρονιάς και όχι η αδιαφορία.
Με ειλικρινές ενδιαφέρον για την πόλη μου,
Γεώργιος Βασιλείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ